Het is officieel: Koeman verlaat Oranje voor Barça; Lodeweges neemt het over


Ronald Koeman verlaat het Nederlands Elftal om coach te worden bij FC Barcelona, ​​zo bevestigt de KNVB woensdag. Assistent-coach Dwight Lodeweges zal optreden als interim-coach voor Oranje totdat de KNVB een opvolger voor Koeman heeft aangewezen.

“Het was een eer om bondscoach van Nederland te zijn. De afgelopen tweeënhalf jaar heb ik er alles aan gedaan om met Oranje succes te behalen. Ik kijk met trots terug op wat we samen in die periode hebben bereikt. nationale ploeg heeft een mooie toekomst, daar ben ik van overtuigd ”, aldus Koeman. “Iedereen weet dat Barcelona mijn droomclub is. Ik vind het heel bijzonder om daar coach te worden.”

De KNVB zegt teleurgesteld te zijn over het besluit van Koeman, maar respecteert zijn keuze. KNVB-directeur betaald voetbal Eric Gudde zei: “In de periode dat Ronald bondscoach was, heeft hij zeer goede resultaten behaald bij het Nederlands elftal. Hij heeft na een aantal moeilijke jaren weer wat kleur in de wangen van Oranje gebracht. hem daarvoor dankbaar. De spelers hebben zich ondertussen enorm ontwikkeld, wat dat betreft kunnen we op dezelfde weg verder. ‘

Volgens NU.nl tekende Koeman een contract voor twee jaar bij Barca, tot medio 2022. Het gerucht gaat dat Koeman Alfred Schreuder en Henrik Larsson als zijn assistenten zal nemen.

Spring naar toolbar