6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Het ‘nulkans’-leven wordt na 28 april weer normaal: Nederlandse PM; Scholen in gesprek om te heropenen

- Advertisement -


Er is ‘geen enkele kans’ dat het leven in Nederland na 28 april weer normaal wordt, zei premier Mark Rutte donderdag op een persconferentie. De huidige regels rond sociale distantie⁠, met name dat mensen een afstand van 1,5 meter van anderen moeten houden, zullen nog een tijdje worden gehandhaafd, zei Rutte nadat het kabinet een bijeenkomst had gehouden om Covid-19-maatregelen te bespreken.

Scholen werd geadviseerd om ook voorbereid te zijn op het behouden van fysieke afstand in hun gebouwen. Rutte suggereerde dat scholen studenten ’s ochtends en’ s middags konden verdelen, of dat bepaalde studenten de ene dag en hun afwezige klasgenoten de andere dagen konden bijwonen.

Het kabinet wacht nog steeds op onderzoek en een briefing over hoe kinderen van verschillende leeftijden worden getroffen door de ziekte, hun risico om de ziekte op te lopen en anderen te infecteren.

Hij zei dat er gelegenheid zou kunnen zijn om een ​​aantal maatregelen te versoepelen die bedoeld zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Maar altijd met inachtneming van de 1.5 meter regel en de regel om thuis te blijven bij gezondheidsklachten.”

Het “nieuwe normaal” betekent voortdurende veranderingen in het normale dagelijkse leven, zoals ouders die hun kinderen niet naar klaslokalen mogen begeleiden. ‘Wees voorbereid op alle scenario’s’, voegde hij eraan toe.

In Nederland zijn tot nu toe ongeveer 23 duizend mensen positief getest op coronavirus, van wie er bijna 2.400 zijn overleden en van wie ongeveer 8 duizend in het ziekenhuis moesten worden opgenomen. Terwijl de nieuwe ziekenhuisopnames de afgelopen acht dagen gestaag zijn afgenomen, was er een lichte stijging van de opnames op de intensive care van Covid-19.

Uit cijfers die donderdag zijn vrijgegeven, bleek dat er op de ICU 1.417 werden behandeld – een stijging van negen ten opzichte van een dag eerder. De bezettingsgraad op de intensive care is de hele week relatief stabiel gebleven, zelfs met een lichte daling op woensdag.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws