5.7 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Het Rijksmuseum gaat op 1 juni weer open

- Advertisement -


Het beroemde Amsterdamse Rijksmuseum zei dat het van plan is op 1 juni weer open te gaan voor het publiek, na de aankondiging van het kabinet dat bepaalde beperkingen in verband met de wereldwijde gezondheidscrisis zullen worden versoepeld. De 135 jaar oude nationale galerie beperkt de toegang aan het begin tot slechts tweeduizend mensen per dag, ongeveer een vijfde van de normale dagelijkse aanwezigheid.

Alle aanwezigen moeten van tevoren een tijdslot reserveren om gasten te spreiden en drukte in het museum te voorkomen. Het beleid is van toepassing op alle bezoekers, inclusief abonnees.

‘We zullen er alles aan doen om een ​​museumbezoek voor iedereen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken’, zegt museumdirecteur Taco Dibbits.

Online reserveringen beginnen op 21 mei. Bezoekers en personeel zullen ook worden onderworpen aan aanvullende hygiëneprocedures, die het museum niet onmiddellijk heeft gespecificeerd.

“Het is erg belangrijk dat we het museum weer open kunnen stellen voor het publiek. Juist op dit moment geeft kunst richting, ”zegt Dibbits. De tijdelijke tentoonstelling “Caravaggio-Bernini, barok in Rome” werd niet verlengd en zou op 7 juni eindigen.

Het museum is sinds 12 maart gesloten. Dibbits zei eerder dat ongeveer de helft van de jaarlijkse inkomsten van het museum afkomstig is van kaartverkoop en abonnementen. Door de sluiting liep het museum wekelijks tot wel een miljoen euro mis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws