1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Het wereldberoemde hotel Spaander gaat failliet tijdens een pandemie

- Advertisement -


Het wereldberoemde Art Hotel Spaander in Volendam ging vrijdag failliet nadat het door de pandemie van Covid-19 meer dan twee maanden de deuren moest sluiten voor gasten. Uit een herziening van het Nederlandse faillissementsregister bleek dat het moederbedrijf van Spaander, Aagje 1 BV, vrijdag ten onder ging en dat er nog geen volledig casusrapport moest worden opgesteld.

In de 139-jarige geschiedenis van het hotel heeft het gastenregister van het hotel bogen op bokslegende Muhammad Ali, creatieve tycoon Walt Disney, Nederlandse voetbalster Johan Cruijff en voormalig Amerikaanse first lady en activist Eleanor Roosevelt. Prinses Beatrix bezocht het hotel toen ze koningin was, net als premier Balkenende.

De muren van het hotel waren gevuld met ingelijste doeken en hadden in de 19e eeuw een reputatie opgebouwd als pension voor kunstenaars. Degenen die bleven, betaalden volgens het hotel vaak hun rekeningen met hun kunstwerken.

Art Hotel Spaander is gesloten sinds 21 maart. Een bericht op de website van het bedrijf luidt: “om de gezondheid van onze gasten en onze werknemers te verzekeren, zijn wij van mening dat het sluiten van het hele hotel voorlopig het beste is”, en voegt daaraan toe “we hopen wees er weer bij op 29 april wanneer de situatie is verbeterd. “

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws