24 C
Utrecht
dinsdag, mei 17, 2022

Hiddink: ’trots om weer bondscoach te zijn’

- Advertisement -


vrijdag, 1. augustus 2014 – 12:03 Update: 01-08-2014 21:13

Zeist

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) ‘Ik ben trots dat ik voor de tweede maal hier in Zeist kan zitten. Inderdaad in een andere periode, maar nogmaals ik ben er enorm trots op. Ik wil niet te veel terugkijken, maar wil wel even terugblikken op het recente WK. Een pluim voor de spelers en de technische staf onder leiding van Louis van Gaal. Oranje heeft daar een fantastische prestatie neergezet. Temeer omdat de verwachtingen in aanloop naar het toernooi niet hoog waren.’

Voortborduren op WK
‘Het is goed voor het Nederlandse voetbal dat er tijdens het WK goed gepresteerd is. Ook in het buitenland voel je dat. Het Nederlandse voetbal heeft een nieuwe kick gehad. Wij willen daar op voortborduren. Ik vind het heel goed dat de Hollandse School met initiatiefrijk voetbal wel iets meer behoeft. Ik noem dat extraatje altijd maar overleven. Op het WK heb ik ook de wil om te overleven gezien bij Oranje. Natuurlijk moet het mooi en attractief, maar dat is niet alles. Natuurlijk is het een uitgangspunt, ook bij de jeugd. Daarom ben ik blij met de aanstelling van Adrie Koster bij Jong Oranje.’ 

Oud-voetballers
‘Ik ben blij dat veel oud profs de overstap naar het trainersvak maken. Dat heb ik ook met Ruud van Nistelrooij besproken. Ook met Danny Blind. Zij gaven mij toch weer een impuls. Ik werd er enthousiast van om deze nieuwe fase in te gaan. Ze willen niet alleen maar van deze oude man leren, andersom kreeg ik er ook een impuls van. Kortom, ik ben enthousiast begonnen op mijn eerste werkdag. De Hollandse School + het instinct tot overleven. Dat brengt het zegel, het merk Nederlands voetbal tot grotere hoogte. De talenten van het Nederlandse voetbal, dat is ook al sinds 1974 kenmerkend voor ons voetbal. Van Cruijff tot Gullit, Van Basten, tot van Nistelrooij en nu Robben en Van Persie. Bij de KNVB willen we dus graag aan de slag gaan met talentontwikkeling. Verder heb ik eigenlijk niet zo veel te melden.’

Danny Blind
Ik heb bij de onderhandelingen gezegd dat ik voor twee jaar wilde gaan. Ik ben ook heel blij dat Danny Blind is gebleven. Dat was overigens geen eis van de KNVB. Zij waarde werd aangestipt en die is ook gebleken bij mijn gesprekken met hem. Hij gaat een cruciale rol vertolken.’Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws