17 C
Utrecht
maandag, oktober 3, 2022

Hitte, droogte, record in Washington, Oregon en Canada

- Advertisement -


SEATTLE, Washington: Bosbranden bleven deze week branden in het noordwesten van de Verenigde Staten, te midden van ongehoorde droogte.

Seattle, Washington, normaal gesproken een door regen doordrenkte stad, heeft al vier weken geen neerslag gehad.

Bovendien heeft het gebied te maken gehad met recordhitte in het noordwesten van de Verenigde Staten en Canada’s British Columbia, waar de temperatuur op 27 juni 104 graden bereikte.

Terwijl de temperaturen weer normaal zijn, heeft de droogte de droogste lente van de staat sinds 1924 gevolgd en de tweede droogste sinds de jaren 1890.

“Met het einde van vandaag zullen we vier opeenvolgende weken zonder meetbare regen in Seattle markeren”, tweette de National Weather Service in Seattle. “We bevinden ons nog steeds ver buiten de top 10 van langste droge strepen, maar de langetermijnvoorspelling is niet veelbelovend.”

Bovendien is er sinds 14 juni geen meetbare regen meer gevallen in de regio Seattle.

Ambtenaren melden dat ongeveer 94 procent van de staat Washington ongewoon droog is, waarbij 35 procent van de staat in extreme droogte verkeert, tegen 22 procent vorige maand, volgens de National Oceanic and Atmospheric Administration.

Verder heeft de droogte geleid tot een reeks bosbranden in Washington en Oregon, waarbij meer dan 220.000 hectare in de twee staten is verbrand.

“Heet/droog weer en extreem droge brandstoffen dragen bij aan extreem brandgedrag”, zei de US Forest Service in een update van zondag.

“De omstandigheden waren zo extreem dat brandweerlieden moesten ontkoppelen en naar vooraf bepaalde veiligheidszones moesten gaan.”

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws