16 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Hoger onderwijs om fysieke lessen te beperken tot 30% bezetting: rapport

- Advertisement -


De Nederlandse hoger onderwijsinstellingen beperken de fysieke lessen komend jaar tot een bezetting van maximaal 30 procent, meldde BNR na onderzoek bij de universiteiten en hogescholen in het land. De maximale bezetting is gebaseerd op het in stand houden van sociale afstand, zegt Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging voor Nederlandse Universiteiten VSNU, tegen de omroep.

Volgens Duisenberg is deze combinatie van lichamelijk en online onderwijs een grote stap voorwaarts ten opzichte van alleen online onderwijs tijdens het hoogtepunt van de coronaviruscrisis. “Het onderwijs is goed. Daarmee kunnen mensen examens halen, we stellen strenge kwaliteitseisen en die kwaliteit wordt gehaald”, zei hij.

Maar hij erkende dat het geen kaars houdt aan het pre-coronavirus-onderwijs. “Alles is erop gericht om studievertraging te minimaliseren, maar iedereen is zich gaan realiseren hoe belangrijk die lichamelijke opvoeding is. Je zult mij niet horen zeggen dat de kwaliteit net zo goed is als lichamelijke opvoeding, nee, absoluut niet.”

Dahran Coban, voorzitter van studentenvereniging ISO, benadrukte dat studeren meer is dan alleen in de klas zitten. “Studeren is een brede maatschappelijke ontwikkeling. Door je eigen zaken te regelen, door lid te worden van een vereniging, door ondernemend te zijn, door mee te doen. Dat is op afstand een stuk lastiger.”

In sommige steden begint maandag de eerste week van de eerstejaarsinitiatie. Ondanks zorgen over uitbraken van coronavirus, benadrukte studentenvereniging LSVb het belang van nieuwe studenten die elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in contact kunnen komen. Om de kans op verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken heeft de overheid extra regels gesteld aan de initiatie. Deze omvatten dat activiteiten voor 22.00 uur moeten eindigen, geen alcohol is toegestaan ​​en dat de groepsgrootte beperkt is.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws