7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

‘Honderden’ drongen erop aan om langs de Nederlandse grens terug te keren

- Advertisement -


De Marechaussee, de tak van het leger die belast was met het patrouilleren van de Nederlandse grenzen, bracht het begin van het weekend door met het stoppen van automobilisten toen ze het land binnenkwamen vanuit Duitsland en België. Dit komt omdat het paasweekend nieuwe zorgen met zich meebrengt rond de overdracht van Covid-19, maar het land heeft geen nationaal inreisverbod uitgevaardigd waardoor de Marechaussee toeristen uit de buurlanden zou kunnen blokkeren.

Veel chauffeurs werden tegengehouden om gesprekken te voeren met de militaire patrouilles, die mensen probeerden te overtuigen zich om te draaien en Nederland niet te bezoeken. Op zaterdagmiddag hadden ze al honderden automobilisten aangehouden bij verschillende controleposten aan de landgrenzen, vertelde Marechaussee-woordvoerder Robert van Kapel aan NL Times.

‘Natuurlijk is er geen manier om ze allemaal tegen te houden’, zegt Van Kapel, ‘maar er zijn veel mensen geweest die zijn teruggekeerd toen we met ze spraken.’

Nederland is een populaire paasvakantiebestemming voor mensen in de ons omringende landen, maar dit jaar zijn er “veel minder” mensen die de grens proberen over te steken in vergelijking met afgelopen weekend. ‘We doen het goed’, zegt Van Kapel, ‘veel mensen begrijpen dat corona een probleem is en zijn bereid naar ons te luisteren en zich om te draaien.’

Evenzo bleef de Duitse politie vrijdag over de grens haar eigen controles uitvoeren op Nederlandse automobilisten die Duitsland probeerden over te steken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws