8.4 C
Utrecht
donderdag, februari 2, 2023

Honderden kinderen in Haagse regio volgen geen online lessen: verslag

- Advertisement -


Scholen in de regio Den Haag raakten het contact met honderden leerlingen kwijt nadat de scholen waren gesloten als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan. Deze kinderen volgen geen online lessen en hun leerkrachten kunnen geen contact met hen of hun ouders opnemen, meldt Omroep West na een gesprek met meerdere schoolgroepen in de buurt. Bijna 400 leerlingen zijn volgens de zender van de radar gevallen in Den Haag en omstreken.

Lucas Onderwijs, dat 77 scholen in Den Haag omvat en 34 duizend leerlingen en ruim 4 duizend werknemers telt, heeft geen contact meer met meer dan 200 leerlingen. De Haagse Scholen, die 42 scholen omvat met 15.500 leerlingen in de regio, verloor het contact met 170 leerlingen.

‘Ik maak me het meest zorgen over de meer dan 200 studenten met wie we helemaal niet in contact kunnen komen’, zei Ewald van Vliet, voorzitter van de raad van bestuur van Lucas Onderwijs tegen de omroep. ‘Meer dan 200 is maar een klein percentage, maar elk is een kind’, zei Van Vliet tegen de omroep. ‘Ze nemen de telefoon niet op, en hun ouders ook niet. Ze reageren gewoon niet.’ Deze kinderen krijgen daarom volgens Van Vliet op dit moment geen onderwijs. “De veiligheid van onze studenten staat voorop, zeker nu. Maar onderwijs is natuurlijk ook belangrijk. We hebben ze nu gemeld bij Leerplicht.”

“Nu de scholen langer gesloten blijven, vrees ik dat de kwetsbare leerlingen alleen maar meer kansarm worden”, zei Omar Ramadan, bestuursvoorzitter van Sophia Scholen (7 duizend leerlingen in 28 bijzondere basisscholen in de Bollenstreek). Omroep West. ‘Zeker als er kinderen zijn met wie de school niet in contact kan komen.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws