4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Hoogste nieuwe gevallen van coronavirus sinds 12 juni; Sterke daling van ziekenhuisopnames in Covid-19

- Advertisement -


Vroege gegevens van het RIVM toonden aan dat 191 meer positieve tests voor nieuw coronavirus SARS-CoV-2 werden geregistreerd, het hoogste totaal voor één dag sinds 12 juni. De virale infectie, verantwoordelijk voor de luchtwegaandoening Covid-19, kwam het meest voor in Rotterdam, waar 49 infecties zijn gevonden, blijkt uit een review van de gegevens van omroep NOS.

Uit de voorlopige gegevens blijkt dat het daggemiddelde van deze week 173 is, wat neerkomt op een stijging van 23 procent in vergelijking met vorige week, toen er gemiddeld 141 nieuwe gevallen per dag waren. Dat was ook 84 procent hoger dan in de eerste week van juli.

‘We volgen de ontwikkelingen in het aantal nieuwe infecties op de voet, maar gelukkig zien we het aantal ziekenhuisopnames nog niet toenemen’, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland.

Het aantal mensen in ziekenhuizen voor de ziekte van coronavirus is vrijdag aanzienlijk gedaald. In de Nederlandse ziekenhuizen werden 91 mensen behandeld voor Covid-19, een afname van 15 patiënten, ofwel 14 procent in totaal.

Zonder de intensive care-afdelingen behandelden de medische centra 75 patiënten voor de ziekte, een afname van 17. Binnen de IC’s kregen 17 mensen behandeling voor de ziekte, een toename van twee.

Sinds eind februari zijn 2.935 mensen behandeld op intensive care-afdelingen voor de coronavirusziekte. In totaal stierven 867 mensen terwijl ze op de IC waren en 1.888 werden behandeld en ontslagen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws