7 C
Utrecht
zaterdag, januari 22, 2022

Horeca hier en daar open ondanks verbod • Verlichting op IC’s, uitgestelde zorg hervat

- Advertisement -


Op verschillende plekken gaan horecazaken ondanks een verbod vandaag open. Op sommige plekken gebeurt dat zelfs met oogluikende toestemming van de gemeente, zoals in Zuid-Limburg.

“Onder andere de grensligging maakte de situatie in Zuid-Limburg extra schrijnend”, zeggen burgemeesters uit die regio in een gezamenlijke verklaring. Restaurants, cafés en culturele instellingen mogen daar vandaag eenmalig open van 10.00 tot 20.00 uur, ook al staat het kabinet dat eigenlijk niet toe. Er wordt dan wel gehandhaafd op andere coronaregels, zoals toegangsbewijzen.

Kim Boonstra van het Groningse Proeflokaal aan de Amstel is van plan zich aan geen enkele regel meer te houden. “Iedereen is zaterdag welkom, of je nu gevaccineerd bent of klachten hebt of niet. Ben je bang, blijf dan lekker thuis.” Ze wil zo “een vuist maken” uit principe. “Als ik niet gecorrigeerd word, ga ik vaker open.”

In Meppel gaat bioscoop Luxor weer open, omdat eigenaar Albert-Jan Vos denkt dat dat veilig kan. “Wij zijn al gewend aan een toegangscontrole, dus het checken van een coronatoegangsbewijs is voor ons geen probleem.” Bovendien is er volgens hem mogelijk om mensen vaste zitplaatsen te geven en is er voldoende ventilatie.

Premier Rutte kondigde gisteren in de persconferentie enkele versoepelingen van het coronabeleid aan, zoals een eind aan het winkelverbod en de heropening van sportscholen.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws