14.7 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

ICFAI Business School wint twee EFMD Case Awards

- Advertisement -


Hyderabad (Telangana) [India], 3 juli (ANI/NewsVoir): ICFAI Business School, Hyderabad heeft onlangs twee EFMD-awards (European Foundation for Management Development) gewonnen.

EFMD, een vooraanstaand accreditatiebureau voor Management Schools met hun EQUIS-accreditatie, heeft de winnaar bekendgemaakt van de zeer prestigieuze EFMD Case Writing Competition.

Een case ‘SC Johnson en de wereldwijde plasticcrisis in de oceaan’, geschreven door mevrouw Syeda Maseeha Qumer en wijlen dr. Debapratim Purkayastha, was de winnaar in de categorie ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’.

De zaak gaat over de inspanningen van SC Johnson om de wereldwijde crisis van plasticvervuiling in oceanen aan te pakken. Het belicht de uitdagingen waarmee het bedrijf werd geconfronteerd in zijn strijd tegen plastic afval in de oceaan, waaronder de complexiteit van de plastic waardeketen, verbeteringen in afvalbeheer, gebrek aan adequate overheidsvoorschriften en veranderend consumentengedrag ten aanzien van plasticgebruik.

Een andere case ‘Family Feud at Aldi Nord’, geschreven door dr. KBS Kumar en mevrouw Indu Perepu, was de winnaar in de categorie ‘Family Business’. De zaak gaat over de in Duitsland gevestigde Albrecht familiebedrijf en geëxploiteerd Aldi discount supermarktketen en richt zich op een familiegeschil dat gevolgen begon te hebben voor het familiebedrijf.

16 Years … 16 AwardsICFAI Business School won deze twee case-awards in de 2020-editie van de competitie, die meer dan 550 inzendingen ontving van top Business Schools over de hele wereld. EFMD organiseert sinds 2003 een wedstrijd voor het schrijven van casussen en de ICFAI Business School begon in 2005 met het indienen van cases voor de wedstrijd. Sindsdien heeft het in de afgelopen 16 jaar 16 prijzen gewonnen.

De andere opmerkelijke winnaars door de jaren heen zijn INSEAD, London Business School, IESE, Rotterdam School of Management, IMD, Ivey Business School, Kellogg School of Management, ISB, IIM-A, IIM -B en IIM-C.

Volgens het panel dat de inzendingen van over de hele wereld in de categorie ‘Familiebedrijf’ beoordeelde, werd de case geselecteerd als de winnende case vanwege het goed geschreven, fascinerende verhaal met interessante details en relevante onderwerpen die in het familiebedrijf aan de orde komen. Deze casus biedt studenten en familiebedrijven interessante onderwerpen om over na te denken.

“Met meer dan 550 inzendingen dit jaar maken de cases een grote diversiteit aan pedagogische doelstellingen mogelijk en roepen ze het broodnodige debat op dat een duurzame uitweg uit de pandemie en een inclusief economisch herstel zal effenen”, aldus Eric Cornuel, President van EFMD Global.

Nuttige link voor het nieuws:ICFAI Business School (IBS) is een onderdeel van de ICFAI Foundation for Higher Education, de toekomstige universiteit onder sectie 3 van de UGC Act 1956, Hyderabad. Het is een vooraanstaande Business School die consequent door onafhankelijke ratingbureaus is gerangschikt als een van de top 10 B – Scholen van India. IBS heeft de AACSB-accreditatie ontvangen, de gouden standaard in internationale accreditatie. Het is een van de eerste business schools in Zuid-Azië die de prestigieuze SAQS-accreditatie heeft ontvangen.

NAAC, een autonoom instituut van de University Grants Commission, heeft ook de ICFAI Foundation for Higher Education (deemed-to-be University) geaccrediteerd met ‘A’ Grade met een indrukwekkende score (institutionele CGPA) van 3,43 uit 4.

EFMD is een wereldwijde, non-profit, lidmaatschapsgedreven organisatie die zich toelegt op managementontwikkeling. Het wordt wereldwijd erkend als een accreditatie-instantie voor business schools, business school-programma’s en bedrijfsuniversiteiten.

Met de steun van onze 966 leden in 90 landen, fungeert EFMD als een katalysator om uitmuntendheid in managementontwikkeling wereldwijd te bevorderen en te verbeteren. Het is gevestigd in Brussel, België, met kantoren in Genève, Hong Kong, Miami en Praag.

Met ons netwerk van 30.000 managementprofessionals uit de academische wereld, het bedrijfsleven, de openbare dienst en adviesbureaus, speelt EFMD een centrale rol bij het vormgeven van de wereldwijde benadering van managementonderwijs en biedt het een uniek forum voor informatie, onderzoek, netwerken en debat over innovatie en beste praktijken.

Dit verhaal wordt geleverd door NewsVoir. ANI is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. (ANI/NieuwsVoir)

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws