4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

ICU-patiëntenaantallen bereiken begin mei beheersbare niveaus

- Advertisement -


Het aantal patiënten op de intensive care in Nederland zal naar verwachting op 1 mei dalen tot circa 1.200, blijkt uit een brief die het Outbreak Management Team van de overheid heeft geschreven aan het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Dat zijn 700 coronaviruspatiënten en 500 patiënten met andere gezondheidsproblemen, meldt RTL Nieuws.

Diederik Gommers van de Vereniging voor Intensieve Zorg NVIC zei woensdag dat zodra de ICU-patiëntenaantallen terugkomen op 1.200 in totaal, ICU’s in het land weer kunnen opereren “volgens onze eigen kwaliteitsnormen”.

Normaal gesproken hebben Nederlandse ziekenhuizen zo’n 1.150 bedden voor patiënten die intensieve zorg nodig hebben. Dat was gestegen tot 2.400 als gevolg van de pandemie van het coronavirus – 1.900 bedden voor Covid-19-patiënten en 500 voor andere patiënten. Cijfers die woensdag door de Nederlandse patiëntcoördinator LCPS zijn vrijgegeven, toonden aan dat 1.303 intensive care-patiënten voor Covid-19 werden behandeld.

Premier Mark Rutte benadrukte woensdagavond tijdens een persconferentie dat de dalende ICU-aantallen niet betekenen dat alle maatregelen om de verspreiding van dit virus tegen te gaan, kunnen worden ingetrokken. ‘Ik zie niet de normale samenleving die we op korte termijn hadden teruggekeerd. De anderhalve meter samenleving is het nieuwe normaal’, zei Rutte, verwijzend naar de maatregelen die de sociale afstand nemen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws