14.7 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

India bestelt enkele honderden miljoenen vaccindoses Covid-19

- Advertisement -


NEW DELHI, India: India heeft gehoor gegeven aan snelle waarschuwingen over een tekort aan vaccins door gezondheidsspecialisten en staatsautoriteiten door bestellingen te plaatsen voor 660 miljoen doses die in de tweede helft van 2021 moeten worden afgeleverd.

De bestelling wordt beschouwd als de grootste ingekochte hoeveelheid van het land, in een poging miljoenen mensen te beschermen in het geval van een piek in COVID-19-gevallen.

De nationale regering wil tegen december 2021 zo’n 944 miljoen mensen van de Indiase groep voor volwassenen vaccineren, wat volgens gezondheidsspecialisten een ijverig doelwit is, en merkt op dat slechts acht procent van dat aantal beide doses van het Covid-vaccin heeft gekregen.

Talloze Indiase staten noemden een tekort aan vaccins, wat ertoe leidde dat vaccinatiesites werden gesloten en het publiek gedwongen werd om gedurende lange tijd in spiraalvormige rijen te staan ​​terwijl ze wachtten op het ontvangen van hun vaccinaties.

Het land heeft ook een bestelling geplaatst voor 375 miljoen extra doses van AstraZeneca en 285 miljoen doses Covaxin, het in eigen land vervaardigde vaccin van Bharat Biotech, volgens de Economic Times.

Het Serum Institute of India, dat het Covishield-vaccin produceert, heeft de productie opgevoerd tot ongeveer 100 miljoen doses per maand.

De regering heeft de productie van Bharat Biotech’s vaccindoses per maand vastgelegd op bijna 70 miljoen doses in de periode juli-augustus, vergeleken met ongeveer 10 miljoen doses in april. Het projecteert dat de productie tegen september zal toenemen tot bijna 100 miljoen doses per maand.

“Ik verwacht dat het vaccintekort aanhoudt en volgens de geplande vaccinvoorraad lijkt het daggemiddelde voor heel juli onder de 4 miljoen te blijven”, aldus Rijo John van de afdeling gezondheidseconomie en het Rajagiri College van Sociale wetenschappen in Kochi.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws