4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Injecteer jezelf niet met ontsmettingsmiddel: Nederlandse gezondheidsfunctionarissen reageren op Trump

- Advertisement -


Met rapportage door Jamie de Geir.

Het Nederlandse volksgezondheidsagentschap RIVM raadde het ten zeerste af om het laatste advies van de Amerikaanse president Donald Trump over de behandeling van het coronavirus te volgen, die suggereerde dat explosies van ultraviolet licht en injecties met ontsmettingsmiddel mogelijk het virus en de luchtwegaandoening Covid-19 zouden kunnen behandelen. Het zou een bijzonder slecht idee zijn om te eten, te drinken of jezelf te injecteren met ontsmettingsmiddel, waarschuwde de gezondheidsdienst.

‘En dan zie ik het ontsmettingsmiddel waar het het binnen een minuut uitschakelt. Een minuut. En is er een manier om zoiets te doen door binnenin te injecteren, of bijna een reiniging? Omdat je ziet dat het in de longen terechtkomt en het doet een enorm aantal in de longen ‘, zei Trump tijdens zijn dagelijkse persconferentie over de pandemie.

‘Nee, mensen mogen geen ontsmettingsmiddel in hun lichaam stoppen’, vertelde een woordvoerder van het RIVM aan NL Times. ‘Beter nog, het is heel gevaarlijk.’

Hij merkte ook op over ultraviolet licht nadat Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat zonlicht en hitte het coronavirus mogelijk kunnen verzwakken. ‘Stel dat we het lichaam raken met een enorme, eh, of het nu ultraviolet is of gewoon heel krachtig, licht,’ theoretiseerde hij tegen de verzamelde verslaggevers. Vervolgens wendde hij zich tot zijn adviseurs en vervolgde: ‘En toen zei ik’ Stel dat je het licht in het lichaam hebt gebracht ‘, wat je via de huid of op een andere manier kunt doen. En ik denk dat je zei dat je gaat testen dat ook. Klinkt interessant. ‘

Over de ultraviolette verlichting zei de woordvoerder van het RIVM dat wetenschappers bepaalde UV-lampen testen tegen het virus en dat bepaalde soorten UV-licht bacteriën kunnen doden. ‘Maar het wordt absoluut niet aanbevolen dat mensen het zelf proberen’, benadrukte hij.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws