4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Justice Min: We moeten alert blijven te midden van toenemende coronavirusinfecties

- Advertisement -


Met 987 nieuwe bekende infecties van nieuw coronavirus SARS-CoV-2 vorige week ontdekt, moet Nederland zich beter houden aan regels die bedoeld zijn om de verspreiding van het virus te verminderen, zei minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus woensdag op een persconferentie. . De nieuwe infecties die door het RIVM aan het licht kwamen, lieten vorige week een toename van 84 procent zien in vergelijking met de week ervoor.

‘De stijging is een golf van stroom die ons alert moet houden’, zei Grapperhaus. ‘We konden de regels pas op 1 juli versoepelen omdat we allemaal ons best hebben gedaan om het coronavirus onder controle te houden.’

Hij zei dat mensen zelfs op vakantie alert moeten blijven op regels als sociale afstand. ‘Laat je niet in de gaten houden, zelfs niet op vakantie, in een amusementspark of met een glas wijn op het terras’, zei hij. ‘Dat willen jullie allemaal blijven doen’, zei hij, wijzend op de mogelijkheid van nieuwe beperkingen, maar hij zei dat het voorlopig niet nodig is om nieuwe maatregelen toe te voegen.

Grote groepen die niet langer een veilige afstand van 1,5 meter aanhielden, was de meest voor de hand liggende reden voor de toenemende infecties, zei hij. ‘Laat me daar duidelijk over zijn: dat is geen goede ontwikkeling.’

Hij benadrukte dat de afstand moet worden gehandhaafd en dat mensen hun handen goed en regelmatig moeten blijven wassen. Hij herhaalde dat mensen thuis moeten blijven met symptomen van een slechte gezondheid, getest moeten worden bij het eerste teken van symptomen en drukte moeten vermijden.

Grapperhaus herinnerde mensen er ook aan om zoveel mogelijk thuis te werken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws