7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Kamerleden prijzen de toespraak van de Nederlandse premier Covid-19

- Advertisement -


Premier Mark Rutte kon rekenen op lof van zowel oppositie- als coalitiepartijen voor zijn toespraak tot de natie op maandag. In zijn toespraak waarschuwde de premier dat coronavirus Covid-19 nog enige tijd in Nederland zal zijn en riep hij de inwoners van Nederland op om deze moeilijke tijd samen door te komen.

PvdA-leider Lodewijk Asscher noemde de toespraak van Rutte een “eerlijke en moeilijke boodschap” op Twitter. GroenLinks-leider Jesse Klaver zei de ‘eerlijke en indringende boodschap’ te bewonderen. SP-leider Lilian Marijnissen sprak van een “indrukwekkende en indringende toespraak”.

PvdD-leider Esther Ouwehand tweette dat de toespraak van Rutte “een mooie oproep was voor ons allemaal”. DENK was verheugd met de goede uitleg van Rutte over de mogelijke scenario’s en de scenario’s die werden gevolgd. Henk Krol van 50Plus tweette: “Indrukwekkende toespraak van een zichtbaar vermoeide premier Rutte.”

Coalitiepartij D66-leider Rob Jetten vertelde de NOS dat de boodschap van Rutte recht doet aan de ernst van de situatie. ‘Dit is geen tijd voor verdeeldheid. Dit is een tijd voor samenwerking.’ CDA-voorzitter Pieter Heerma: “Grote waardering voor de premier. Samen staan ​​we voor een enorme opgave.”

De extreemrechtse partijen in het politieke spectrum waren minder onder de indruk. Zowel PVV als FvD hebben opgeroepen tot sluiting van Nederland. ‘Maar we vechten allebei om deze crisis een halt toe te roepen’, voegde PVV-leider Geert Wilders toe op Twitter. FvD-leider Thiery Baudet: “Hopen op groepsimmuniteit is een uitzonderlijk risicovolle strategie. Frankrijk zit vast aan deskundig advies. Nederland niet. Waarom? FvD blijft bezorgd over gezondheidsrisico’s van Nederlanders en druk op zorgstelsel. Wij pleiten voor de aanpak om ons heen, inclusief grenscontroles. “

De volledige tekst van de toespraak van Rutte, vertaald naar het Engels, is hier te lezen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws