-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Kamerleden willen dat de politie ingrijpt als gescheiden ouders de voogdijregels negeren

- Advertisement -


Gescheiden ouders die een kind tegen de regels van een andere ouder weghouden, moeten volgens de D66 en SP in een voorstel aan minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming door de politie worden aangepakt. Politieagenten moeten ook extra training krijgen in het omgaan met dergelijke conflicten, aldus partijen, meldt de Telegraaf.

‘Het is in het belang van het kind om in contact te blijven met beide ouders’, aldus SP-Kamerlid Michiel van Nispen. Dit gebeurt volgens de partij niet “als ouders uit eigen beweging besluiten de afspraken niet na te komen en het kind van de andere ouder te vervreemden”. De partij wil daarom dat de politie hierin een belangrijkere rol speelt.

“Als er vervreemding is ontstaan ​​tussen ouder en kind, bestaat het risico dat het herstel van het contact moeilijk wordt. Het niet nakomen van afspraken mag niet lonen”, aldus parlementariër Vera Bergkamp volgens de krant.

Volgens partijen komt het nog te vaak voor dat gescheiden ouders de regels negeren en hun kind bij de andere ouder weghouden. Deze situatie wordt te vaak niet herkend, waardoor 15 procent van de kinderen van gescheiden ouders het contact met één ouder verliest, aldus de D66 en SP.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws