7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

“Keyless entry” -systemen defect in auto-diefstal in de regio Den Haag

- Advertisement -


De Nederlandse politie roept automobilisten die autorijden met een ‘slimme’ sleutel op om hun ‘keyless entry’-functie te deactiveren na een reeks incidenten waarbij in Den Haag is ingebroken. De dieven konden de auto’s legen zonder een deur of raam open te hoeven breken.

De ‘keyless entry’-functie ontgrendelt de auto automatisch wanneer de sleutel in de buurt komt.

In de wijk Vogelwijk in Den Haag zijn vorige week op deze manier in vier auto’s ingebroken. In drie gevallen ging het om een ​​BMW. In Wassenaar is het in de maand januari vijf keer gebeurd. Het betrof auto’s van BMW en Mercedes. De dieven vertrokken met airbags, boordcomputers en navigatiesystemen. De meeste diefstallen vonden plaats tussen 02.00 uur en 05.00 uur

Alle betrokken auto’s hebben een ‘slimme’ sleutel met een zogenaamd ‘keyless entry’-systeem, of variant daarvan. Dieven kunnen volgens de politie op enkele meters afstand een signaal van een slimme sleutel opvangen – bijvoorbeeld door buiten het huis te staan ​​waar de sleutel in hangt.

Autobezitters met slimme sleutels wordt geadviseerd om het ‘keyless entry’-systeem uit te schakelen. “Autodealers kunnen dit signaal relatief eenvoudig uitschakelen, waardoor het risico op diefstal wordt verminderd”, aldus de politie.

De politie stuurde extra bewakingsagenten naar de getroffen gebieden en plaatste een paar lokauto’s in een poging de dieven te vinden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws