7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Klanten negeren in toenemende mate sociale afstand tijdens het winkelen

- Advertisement -


Klanten negeren tijdens het winkelen steeds meer sociale afstand en andere maatregelen tegen het coronavirus, blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV onder 800 winkelmedewerkers, meldt de NOS.

Meer dan 90 procent van de winkelmedewerkers zei dat klanten geen 1,5 meter uit elkaar houden en geen winkelwagentje of trolley meer meenemen. Door het aantal gebruikte manden en trolleys kan de winkel zien hoeveel klanten er in de winkel zijn.

Winkelmedewerkers melden ook dat mensen hun kinderen meenemen om mee te winkelen, en dat kinderen kunnen ronddwalen en aanraken wat ze willen. Wanneer ouders hierover worden benaderd, kunnen winkelmedewerkers volgens de vakbond een agressieve reactie krijgen.

Een derde van de winkelmedewerkers zei dat hun werkgever niet genoeg doet om een ​​veilige werkplek te garanderen. FNV roept winkeliers op om een ​​bewaker in te huren om de coronavirusmaatregelen te bewaken en meer personeel in te zetten om extra taken met betrekking tot desinfectiemaatregelen beter te verdelen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws