7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

KLM kondigt bezuinigingen aan vanwege tegenslagen van coronavirus

- Advertisement -


KLM voert een reeks bezuinigingen en uitgavenbeperkingen in omdat de financiële gevolgen van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus voortduren. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij zei dat de maatregelen bedoeld waren om “ons bedrijfsinkomen veilig te stellen”, aldus een brief van de CFO van de luchtvaartmaatschappij, Erik Swelheim, woensdag.

Vorige week verlengde de luchtvaartmaatschappij de opschorting van haar dienstverlening naar China tot en met 28 maart. KLM schreef dit toe aan het toenemende aantal infecties dat verband houdt met de Covid-19-virusstam. Analisten merkten op dat de kaartverkoop naar dergelijke bestemmingen waarschijnlijk sterk daalde, een andere reden waarom de luchtvaartmaatschappij de vluchten zou willen schrappen.

“Het coronavirus heeft een aanzienlijke impact gehad op ons luchtverkeer naar China en andere bestemmingen in Azië. Het virus zal waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor de rest van ons netwerk, nu ook het reisadvies naar Italië is aangepast ‘, schreef Swelheim in een brief aan het management, volgens meerdere media.

Daarin schetste hij een strategie waarbij het personeel wordt gevraagd om zo snel mogelijk vakantiedagen op te nemen, en uitgaven alleen zouden worden goedgekeurd voor noodzakelijke kosten, waardoor de uitgaven voor contant geld tot een absoluut minimum beperkt blijven. De nieuwe maatregelen zorgen er naast de luchtvaartmaatschappij voor dat de opleiding van nieuw cabinepersoneel tijdelijk wordt stopgezet, meldt de Telegraaf.

De luchtvaartmaatschappij zal ook te maken krijgen met een bevriezingsstop van externe consultants en tijdelijke werknemers, en werknemers zullen worden verteld om hun zakenreizen drastisch te beperken. Vergaderingen tussen KLM, zusterluchtvaartmaatschappij Air France en de moederorganisatie die toezicht houdt op beide zullen worden verminderd en voornamelijk worden gehouden door videoconferenties, zei Swelheim, zoals gerapporteerd door RTL Z.

Alle bouwprojecten en IT-projecten die nog niet begonnen zijn, zullen vertraging oplopen. Alle afdelingen zullen worden gevraagd om een ​​manier te vinden om 20 procent van het budget te halen om het tij van de verliezen bij de luchtvaartmaatschappij te keren.

De koers van de aandelen Air France-KLM op de beurs van Euronext Amsterdam steeg op het nieuws, op een dag die begon met een daling van de belangrijkste AEX-index van meer dan twee procent. De aandelen handelden ongeveer 30 cent hoger dan het dieptepunt van 52 weken van 7,46 euro eind juni. Woensdag om 13.35 uur was de aandelenkoers bijna 8,03 euro.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws