-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

KLM overweegt om meer passagiers temperatuur te testen

- Advertisement -


KLM onderzoekt manieren om de temperatuur van reizigers die met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij vliegen tijdens de coronaviruscrisis uit te breiden. Deze health checks worden momenteel uitgevoerd op vluchten naar Canada, Seoul en Singapore op verzoek van deze locaties, zei een woordvoerder van het bedrijf tegen NU.nl. CNV roept werkgevers op om meer te doen om hun werknemers tegen Covid-19 te beschermen.

‘We zijn bezig met het uitbreiden van de temperatuurcontrole naar meer bestemmingen, zowel vanaf Schiphol als andere stations’, aldus de woordvoerder. De huidige temperatuurcontroles van reizigers naar Canada, Seoul en Singapore worden op Schiphol uitgevoerd door KLM grondpersoneel, op verzoek van de autoriteiten op de bestemmingen.

Vakbond CNV riep werkgevers op om meer te doen om hun werknemers te beschermen tegen het coronavirus. Volgens de vakbond voelt ongeveer een vijfde van de werknemers zich momenteel onveilig op de werkplek en ongeveer evenveel vindt dat hun werkgever onvoldoende maatregelen neemt om hen te beschermen tegen Covid-19. Gezondheidswerkers voelen zich het vaakst onveilig. Winkelmedewerkers, transportmedewerkers, bewakers, schoonmakers en bouwers geven ook regelmatig aan dat ze niet veilig zijn of willen dat hun werkgevers meer doen.

Dit gevoel van onveiligheid is groter bij lager opgeleiden. “Het is bijzonder schrijnend dat laaggeschoolden de prijs betalen voor deze crisis. Velen van hen werken in vitale sectoren en staan ​​in de frontlinie van deze crisis”, zei CNV-voorzitter Piet Fortuin tegen Het Parool. Hoger opgeleiden kunnen vaker vanuit huis werken. ‘We roepen alle werkgevers samen met de overheid op om voor een veilige werkplek te zorgen.’ Als er geen maatregelen worden genomen, ‘lopen miljoenen Nederlanders het risico besmet te raken via de werkplek’, waarschuwde de vakbondsleider.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws