6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

KLM schrapt tot 40% van de vluchten, 2000 banen boven coronavirus; “Crisis van ongekende omvang”

- Advertisement -


Als reactie op de aanhoudende coronaviruspandemie kondigde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM aan dat zij in maart 25 procent van haar vluchtschema zou verkorten, en tussen de 30 en 40 procent van haar vluchten in de volgende drie maanden. De luchtvaartmaatschappij zei dat het vanaf zaterdag ook het equivalent van tweeduizend voltijdbanen zou schrappen.

“De impact van het coronavirus op de luchtvaart en KLM is enorm en de situatie verandert en verslechtert voortdurend. Met de laatste ontwikkelingen in de VS zijn we in een ongekende omvang beland en het is duidelijk dat KLM drastische maatregelen moet nemen om omgaan met deze uitzonderlijke situatie, “zei de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Sinds begin februari, toen het voor het eerst begon met het verminderen van zijn vluchten naar Azië, werd het vluchtschema nog steeds beperkt. Destijds had het gezegd dat het hoopte tegen april terug te keren naar een normaal schema, maar daarna breidde de onderbreking van de vlucht van en naar Azië verder uit en werden ook bestemmingen in Italië aan de lijst toegevoegd.

De vermindering van banen zou gevolgen hebben voor het equivalent van tussen de 1.500 en 2.000 voltijdbanen. Resterende bonussen en winstdeling van 2019 die verschuldigd zijn aan leidinggevenden, management en personeel van KLM, worden gedurende ten minste zes maanden niet uitbetaald, zei de luchtvaartmaatschappij in een verklaring die op zaterdag is vrijgegeven.

Het zei dat het in onderhandeling was met haar vakbondsarbeid om de werkuren volgend kwartaal met 30 procent te verminderen. Er werd al verwacht dat de luchtvaartmaatschappij haar werknemers zou vragen om hun vrije dagen eerder dan later in te plannen.

KLM bouwt ook snel haar zes resterende Boeing 747-vliegtuigen uit, die plaats bieden aan meer dan 400 mensen. Vanaf april stoppen de vliegtuigen met vliegen, acht maanden sneller dan eerder gepland.

Deze noodmaatregelen zijn een aanvulling op wat al is aangekondigd, zoals een aanwervings- en trainingsstop en het vertragen van groot IT- en commercieel vastgoed. Het heeft ook het grootste deel van de zakenreizen van het bedrijf en externe advieswerkzaamheden stopgezet.

Het zal ook haar investeringen met maximaal 400 miljoen euro verminderen en verdere kostenbesparingen tot 100 miljoen euro doorvoeren, aldus KLM. Het lanceert ook verschillende initiatieven om indien nodig meer financiering te verkrijgen, zei het.

De luchtvaartmaatschappij had ook haar dienstregeling aanzienlijk verkort

De luchtvaartmaatschappij heeft ook gezegd dat het indien nodig naar de Nederlandse en Europese regeringen zal kijken voor meer hulp.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws