4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

KLM zoekt miljarden euro noodlening van Nederlandse overheid

- Advertisement -


Luchtvaartgigant Air France-KLM Groep is momenteel in gesprek met verschillende banken om zeker zes miljard euro veilig te stellen voor door de overheid gesteunde noodleningen, aldus bronnen persbureau Reuters op vrijdag. De noodleningen, waarvan waarschijnlijk 2 miljard euro naar KLM gaat, worden ontworpen om de luchtvaartmaatschappijen overeind te houden tijdens de economische gevolgen als gevolg van de coronaviruscrisis.

Frankrijk bezit 14,3 procent van het luchtvaartconglomeraat en Nederland 14 procent. China Eastern Airlines en Delta bezitten elk 8,8 procent.

Volgens lokale nieuwszender NOSHoewel de Nederlandse autoriteiten hierover geen commentaar hebben gegeven, heeft minister van Financiën Wopke Hoekstra wel bevestigd dat hij momenteel bezig is met “intensieve gesprekken” met KLM, Air France-KLM en met de Franse autoriteiten.

Hoekstra voegde toe dat hij alles in het werk wil stellen om “te helpen in deze moeilijke fase” met betrekking tot KLM, omdat hij van mening is dat het bedrijf een essentieel onderdeel is van de Nederlandse economie.

KLM zou waarschijnlijk ongeveer tweeduizend werknemers met tijdelijke contracten laten gaan, aangezien de coronaviruspandemie de reisindustrie decimeert. Hoekstra en Wouter Koolmees, de minister van sociale zaken, bespraken de kwestie met KLM-topman Pieter Elbers.

Hoekstra zei dat hij van mening was dat KLM haar best deed om zoveel mogelijk huidige werknemers in dienst te houden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws