7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

KNVB maakt voorlopig plan bekend om Nederlands voetbalseizoen af ​​te sluiten

- Advertisement -


Het Nederlandse profvoetbal probeert het huidige seizoen voor 3 augustus af te ronden, een deadline die vandaag door de Europese voetbalbond UEFA is vastgesteld. De Nederlandse voetbalbond KNVB zei dat het seizoen alleen binnen de termijn kan worden afgesloten als het spel tegen eind juni weer kan worden hervat.

Teams moeten actie ondernemen voordat het spel opnieuw wordt gestart, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat wedstrijden op zijn vroegst voor midden juni zullen beginnen. “Wat we begrijpen is dat de clubs, voordat het seizoen opnieuw begint, een trainingsperiode nodig hebben. We zouden moeten zien wanneer en waar de spelers dat veilig zouden kunnen doen ‘, aldus de KNVB.

Als de aanhoudende wereldwijde gezondheidscrisis het echter onmogelijk maakt om op 30 juni te beginnen, wordt de rest van het seizoen waarschijnlijk geannuleerd. De KNVB zou niet genoeg tijd hebben om de UEFA-deadline te halen.

Er wordt geen besluit genomen om voetbalwedstrijden te houden zonder eerst toestemming te hebben gekregen van de Nederlandse overheid en RIVM.

Het prof- en amateurvoetbal in Nederland is sinds 12 maart opgeschort vanwege de coronavirus pandemie. Pro-wedstrijden mogen niet voor 1 juni plaatsvinden vanwege de bestaande fysieke afstandsmaatregelen om de verspreiding van het virus te vertragen. Het amateurseizoen is dinsdag voortijdig beëindigd.

Het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal, Eredivisie, heeft nog negen speeldagen te gaan, zodat er in totaal nog 162 wedstrijden te spelen zijn.

Het vernieuwde plan van de KNVB werd bekend gemaakt nadat de UEFA een videogesprek had gehouden met vertegenwoordigers van alle competities in Europa. De oproep resulteerde in een verschuiving van de UEFA-deadline, omdat nationale competities het seizoen 2019/20 op 3 augustus afsluiten in plaats van op 30 juni, zoals ze eerder had geëist.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws