4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Koningin Máxima wordt 49; Geen feestjes, maar Eurovisie en torta

- Advertisement -


Het Nederlandse koningshuis was van plan om zondag de 49e verjaardag van koningin Máxima thuis te vieren. Ze werd vergezeld door koning Willem-Alexander en hun drie dochters in Huis ten Bosch, waar ze zich aan de door de regering geadviseerde regels voor sociale afstand hielden, zonder dat er feesten waren gepland.

‘S Middags deelde de koningin het recept van haar moeder voor haar favoriete koekjes, Alfajores, die ze voor haar gezin bakte.

De avond voor haar verjaardag behoorde het gezin tot de 2,4 miljoen mensen in Nederland die het vervangende songfestivalevenement Europe Shine A Light bekeken. De populaire jaarlijkse songcompetitie zou deze maand in Rotterdam plaatsvinden, maar werd uitgesteld tot 2021 vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis.

“Europa maakt een heel moeilijke tijd door. Laten we onze ogen en oren voor elkaar open houden. Samen staan ​​we sterk. Europa, laat een licht schijnen en houd de muziek levend ‘, zeiden zij en haar man vlak voor de uitzending in een post op sociale media.

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben …

Deur geplaatst Het Koninklijk Huis op Zondag 17 mei 2020

Máxima, met een achtergrond in bankieren en markten, fungeert officieel als speciale advocaat voor inclusieve financiering bij de secretaris-generaal van de VN en is een voorstander van microkredieten en economische ontwikkeling van de G20. Binnenlands is ze lid van de Raad van State en was ze een prominente stem in kwesties met betrekking tot sociale inclusie.

Haar verjaardag werd afgesloten met een week waarin ze deelnam aan twee werkbezoeken in verband met de aanhoudende gezondheidscrisis. De eerste was voor AFPRO Filters in Alkmaar, die wekelijks een miljoen FFFP2-geclassificeerde medische beademingsmaskers gaat produceren voor zorgverleners. De tweede was een woonzorgcentrum in Den Haag voor mensen met een verstandelijke beperking over hoe het leven in het centrum sinds maart is veranderd.

Geboren in Buenos Aires, werd verwacht dat Máxima’s verjaardagstaart dit jaar een traditionele Argentijnse torta zou zijn, aldus het communicatiebureau van de regering. De moeder van Máxima zou bij het kleine feestje komen, aangezien ze bij de koninklijke familie in Europa was sinds het korte bezoek van de koningin aan Argentinië in februari.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws