4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Koningsdag in virtual reality om geld in te zamelen voor voedselbanken

- Advertisement -


Virtual reality-ontwikkelaar Vrroom organiseert het allereerste Koningsdag VR-festival in Nederland, aangezien de gebruikelijke Koningsdagvieringen niet kunnen plaatsvinden vanwege beperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het VR-feest heeft ruimte voor zo’n 30 duizend bezoekers en de opbrengst van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan de Voedselbank, meldt AD.

Het festival wordt “gehouden” op de Dam in Amsterdam en omvat muziekuitvoeringen en een lichtshow. Om het festival bij te wonen is een goede VR-bril nodig, maar ook zonder deze technologie is er een livestream beschikbaar voor bezoekers. Bezoekers kunnen een virtueel biertje bestellen bij een virtuele bar, losgaan op de dansvloer, virtueel de hand schudden met koning Willem-Alexander en hem een ​​gelukkige verjaardag wensen.

Het festival is op 27 april van 20.00 uur tot 23.00 uur, met ticketprijzen vanaf 7,50 euro. Het muziekprogramma bevat optredens van Kwamgo, Vangrail, DJ Jochem Hemerling en een mystery guest.

‘Toen ik langs de zoveelste poster reed voor een koningsdagevenement dat niet meer kon plaatsvinden, dacht ik: kunnen we geen festival organiseren in VR?’ Initiatiefnemer Schelte Meinsma zei tegen de krant. Volgens Meinsma zal het grensverleggend zijn om 30 duizend bezoekers in één virtuele omgeving te krijgen – tot nu toe waren er maximaal 285 mensen tegelijk in een VR-omgeving. Er is dus een kans op technische storingen, waarschuwde hij.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws