4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Kroatië is het niet eens met het negatieve reisadvies van Dutch FM

- Advertisement -


Het negatieve reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Kroatië als gevolg van toenemende coronavirusinfecties was ‘een negatieve verrassing’, zei de Kroatische ambassadeur in Nederland, Dubravka Plejic Markovic, tegen omroep NOS. Volgens haar is de situatie in Kroatië niet kritisch genoeg om een ​​verlaging van een “code geel” naar “code oranje” reisadvies te rechtvaardigen, wat betekent dat Nederlanders sterk wordt aangeraden om alle niet-essentiële reizen naar een gebied te vermijden.

‘Nu de zomer is begonnen, zien landen als Kroatië en Nederland het aantal corona-gevallen toenemen’, aldus de ambassadeur. Maar het aantal infecties in Kroatië ligt nog steeds onder de Europese normen en de veiligheidsmaatregelen zijn in orde, voegde Plejic Markovic toe. Ze schatte dat er nu bijna 50.000 toeristen in haar land zijn, van wie ongeveer 60 procent in het noordelijke Istrië, dat momenteel de minste infecties heeft.

Plejic Markovic noemde het besluit van de Nederlandse regering oneerlijk. Ze ontkende beschuldigingen dat Kroatië niet voldoende gedetailleerde informatie verstrekt over de coronavirus-situatie in het land en dat het land niet genoeg test. ‘Tot dusver zijn er meer dan 100 duizend tests gedaan, wat neerkomt op 26 duizend per miljoen inwoners’, zei ze tegen de omroeporganisatie.

Ze hoopt dat de regering Kroatië in haar reisadvies terugbrengt naar code geel, op welk niveau recreatief reizen is toegestaan. De ambassadeur is bezorgd dat andere landen het voorbeeld van Nederland zullen volgen en hun inwoners uit Kroatië zullen waarschuwen. Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Kroatië en als gevolg van de coronaviruscrisis is het aantal toeristen dat het land bezoekt al aanzienlijk afgenomen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws