7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Kunstmatige intelligentie staat centraal in de nieuwe digitale strategie van Cabinet

- Advertisement -


Meer staatsinvesteringen zullen opzij worden gezet voor kunstmatige intelligentie in de toekomst, kondigde het kabinet donderdag aan. Onderdeel van de nieuw gepubliceerde Nederlandse Digitaliseringsstrategie van de overheid is dat de investeringsstrategie erop gericht is dat Nederland zijn positie als digitale koploper in Europa behoudt, aldus het kabinet.

De Nederlandse AI Coalitie, die in oktober 2019 werd gelanceerd en 350 leden telt, ontving donderdag een geldinjectie van 23,5 miljoen euro om onderzoek en ontwikkeling van kunstmatige intelligentie-technologieën te onderzoeken, aldus het kabinet, eraan toevoegend dat de 64 miljoen euro is geïnvesteerd in de coalitie in 2019 wordt dit jaar verdubbeld.

Een verklaring op de website van de overheid legt uit waarom er nieuwe interesse is in AI-technologieën. ‘Om Nederland als digitale leider van Europa te houden, zullen bedrijven, consumenten en overheden sneller moeten reageren en innovatiever moeten zijn op de hoge snelheden die de samenleving en de economie digitaliseren’, stelt het kabinet.

“AI belooft, mits mensen erop kunnen vertrouwen dat het zorgvuldig zal worden gebruikt, dat het een belangrijke basis is voor innovatie in zorg, energie, mobiliteit, landbouw en voedsel, productie en onderwijs. Daarom is onderzoek naar ethische, juridische en sociale aspecten want het verantwoord toepassen van AI is ook een belangrijk doel van deze coalitie, ‘vervolgde het kabinet.

Uiteindelijk hoopt de regering dat de publiek-private investering in de nieuwe technologie in zeven jaar oploopt tot 2 miljard euro, aldus de verklaring.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws