4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Labour ondersteunt het noodpakket van het coronavirus alleen als het ontslagboete blijft

- Advertisement -


PvdA zal het nieuwe coronavirus noodondersteuningspakket voor bedrijven alleen steunen als de overheid de zogenaamde ontslagboete in tact houdt. In plaats daarvan kunnen zwaar getroffen bedrijven op andere manieren extra steun krijgen, stelt PvdA-leider Lodewijk Asscher donderdag in een parlementair debat over het tweede ondersteuningspakket coronavirus, aldus een woordvoerder van de partij tegen de Telegraaf.

Asscher zal voorstellen dat de regering 100 procent van de loonsom van zwaar getroffen bedrijven vergoedt, in plaats van 90 procent. Ook worstelende bedrijven kunnen worden geholpen door oudere werknemers de mogelijkheid te geven om met vervroegd pensioen te gaan, aldus de PvdA.

Het eerste pakket ter ondersteuning van bedrijven tijdens de coronaviruscrisis omvatte de eis dat bedrijven die financiële steun ontvangen hun werknemers niet mogen ontslaan. Als ze dat doen, krijgen ze een boete. De regering is van plan deze vereiste uit het tweede hulppakket te schrappen, met het argument dat bedrijven niet zouden moeten worden gedwongen werknemers te behouden als dit zou leiden tot instorting en dat iedereen zijn baan zou verliezen.

Vakbonden en oppositiepartijen zijn tegen dit idee en maken zich zorgen over massale ontslagen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws