7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Labour-partij wil strikte limiet voor huurverhoging in particuliere sector

- Advertisement -


De PvdA heeft een wetsvoorstel ingediend om huurverhogingen in de particuliere sector te beperken tot maximaal inflatie plus 1 procent per jaar. Dit gaat verder dan het voorstel van minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken, waarin stond dat de huren in de vrije sector met inflatie plus 2,5 procent kunnen stijgen, meldt RTL Nieuws.

Het voorstel van Ollongren laat nog steeds te hoge verhogingen toe, zei PvdA-Kamerlid Henk Nijboer tegen de omroep. ‘Dan hebben huurders nog steeds te maken met een stijging van ruim 5 procent en dat is veel te veel’, zei hij.

De huurprijzen in de particuliere sector zijn de afgelopen jaren omhooggeschoten, vooral in de grote steden, zei Nijboer. ‘In principe mogen verhuurders de huren voor onbepaalde tijd verhogen. Verhogingen van honderden euro’s zijn daarop geen uitzondering’, zei hij. Daar profiteren vastgoedeigenaren en slumlords volgens de PvdA van en het woningtekort. ‘Huurders kunnen nergens heen. Veel mensen vragen zich af of ze hun huur volgend jaar nog wel kunnen betalen.’

‘Minister Ollongren onderzoekt en praat, maar doet helemaal niets. Er is nog geen wet ingevoerd. Daarom kwam ik zelf met een initiatiefwet. Het woningnood mag geen verdienmodel worden’, aldus Nijboer.

Nijboer heeft eind vorig jaar een motie ingediend om de huurprijzen in de particuliere sector te verlagen en kreeg steun van een grote meerderheid in de Tweede Kamer, de Tweede Kamer. Hij hoopt dat dezelfde meerderheid ook zijn rekening zal steunen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws