2.1 C
Utrecht
vrijdag, december 3, 2021

Leonardo da Vinci-tekening geveild voor $ 12 miljoen in Londen

- Advertisement -


LONDEN, Engeland: Een zeldzame tekening van Leonardo da Vinci is afgelopen donderdag op een veiling verkocht voor $ 12,22 miljoen in Londen, meldt Christie’s.

De tekening, getiteld Kop van een beer, werd verkocht aan een particuliere verzamelaar.

De tekening is 2 3/4 inch bij 2 3/4 inch en getekend met behulp van een techniek genaamd silverpoint. Dit proces omvat het gebruik van een zilveren stylus om op speciaal voorbereid papier te tekenen.

“In deze vroege en innovatieve tekeningen heeft Leonardo een nieuw niveau van realisme ingebracht in een lange traditie van dierenbeelden, waarbij hij bestiaries en modelboeken illustreert die in Europa zijn geproduceerd van de middeleeuwen tot de vroege renaissance,” zei Christie’s.

Christie’s merkte op dat Kop van een Beer een van een “zeer klein” aantal Leonardo-kunstwerken is die nog steeds in particuliere handen zijn.

De tekening werd ergens aan het einde van de 15e eeuw voltooid en het eigendom ervan kan worden herleid tot de Britse kunstenaar Sir Thomas Lawrence, die hem na zijn dood in 1830 aan zijn kunsthandelaar doorgaf. De handelaar, Samuel Woodburn, verkocht hem in 1860 via Christie’s, en het werd later overgenomen door Capt. Norman Robert Colville, die in 1974 stierf.

Christie’s weigerde de meest recente eigenaar van de tekening of de koper van donderdag te identificeren.

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws