4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Lichte daling bij Covid-19-patiënten op ICU, andere ziekenhuizen

- Advertisement -


Er waren donderdag zeven minder patiënten met Covid-19 op de intensive care, volgens het patiëntencoördinatiebureau LCPS. Het totale aantal patiënten was gedaald tot 182, terwijl eerder werd voorspeld dat het deze week zou dalen tot 150.

“De afname van het aantal COVID-patiënten op de ICU vertraagt ​​momenteel vergeleken met eerder”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van de ROAZ, het landelijke netwerk van acute zorgverleners. Tegelijkertijd werden in de overige ziekenhuisafdelingen 695 mensen behandeld voor Covid-19, een afname van 28.

Vanaf donderdagmiddag hebben 2.874 mensen in Nederland intensieve zorg nodig voor Covid-19. Van die groep zijn 824 mensen overleden en 1.411 zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Nog eens 409 werden nog steeds in het ziekenhuis behandeld nadat ze waren ontslagen van een ICU, volgens non-profitorganisatie NICE.

“Bovendien neemt de bezettingsgraad op de ICU licht toe bij meer niet-COVID-patiënten, wat te wijten is aan het hervatten van andere zorg”, aldus Kuipers. Er waren 559 mensen zonder Covid-19 op de ICU, een stijging van 37.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws