2.7 C
Utrecht
donderdag, december 2, 2021

Limburg is Europese coronabrandhaard • EMA keurt vaccin goed voor 5-jarigen

- Advertisement -


Naar verwachting zijn vanaf volgende week herstelbewijzen in de CoronaCheck-app 365 dagen geldig, nu is dat nog 180 dagen. De aanpassing is deze week naar de Tweede Kamer gestuurd. Als die er binnen een week geen bezwaar tegen maakt, gaat de wijziging in.

De regeling werkt dan ook met terugwerkende kracht, zegt een woordvoerder van het ministere van Volksgezondheid. Dat betekent dat een grotere groep mensen straks ook een geldige QR-code krijgt voor locaties waar een 2G- of 3G-bewijs verplicht zijn, namelijk iedereen die het afgelopen jaar is hersteld van covid-19. De wijziging was al aangekondigd, maar moest technisch mogelijk worden gemaakt.

Overigens komen mensen alleen in aanmerking voor een herstelbewijs als ze destijds getest zijn door de GGD, of sinds halverwege oktober als ze bij een ander bedrijf getest zijn en de uitslag vervolgens is doorgegeven aan de GGD.

De aanpassing geldt sowieso alleen voor binnenlandse herstelbewijzen. Andere Europeanen die met een Europees herstelbewijs het land willen binnenkomen of naar een Nederlandse gelegenheid willen waar een herstelbewijs geldig is, kunnen dat alleen met een herstelbewijs dat maximaal 180 dagen oud is. Dat is afgesproken in Europese richtlijnen.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws