7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Linkse parlementsleden willen de huurverhogingen tijdelijk verbieden

- Advertisement -


Linkse oppositiepartijen GroenLinks, SP en PvdA willen dat de regering huurverhogingen en huisuitzettingen tijdens de coronaviruscrisis verbiedt. Volgens partijen doet de overheid onvoldoende om huurders door deze crisis heen te beschermen, meldt RTL Nieuws.

Woensdag debatteert de Tweede Kamer over een door minister Stientje van Veldhoven van Leefmilieu en Wonen voorgestelde noodwet die verlenging van tijdelijke huurcontracten mogelijk maakt. Dit om te voorkomen dat huurders zich in een lastig parket bevinden als hun contract afloopt. Ook maakte ze afspraken met woningcorporaties en andere betrokken partijen om mild te zijn voor huurders die hun huur op dit moment niet kunnen betalen.

Maar volgens parlementariërs Paul Smeulders (GroenLinks), Sandra Beckerman (SP) en Henk Nijboer (PvdA) gaan deze maatregelen niet ver genoeg. Ze willen dat de overheid de huurders uitgebreider beschermt door voorlopig huurverhogingen te verbieden. Alle huisuitzettingen moeten worden uitgesteld en tijdens de crisis mag geen tijdelijk contract worden opgezegd, zelfs niet als de eigenaar van een pand het wil slopen. De sloop kan worden uitgesteld, stellen ze.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws