8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Lowlands, Formule 1 sluit zich aan bij Eredivisie in corona-proof discussies met steden

- Advertisement -


Evenementenlocaties, leveranciers en de organisatoren van concerten, sportwedstrijden en andere evenementen werken samen om uit te zoeken hoe evenementen kunnen worden georganiseerd die mensen kunnen bijwonen zonder een coronavirusinfectie te riskeren. Ze werken aan ideeën over hoe bezoekers kunnen binnenkomen, zitten, catering- en toiletfaciliteiten kunnen gebruiken en weer kunnen vertrekken, allemaal met behoud van sociale afstand, meldt de NOS.

De zogenaamde Alliance of Event Builders omvat Ahoy Rotterdam, Lowlands, de Johan Cruijf Arena, de Eredivisie, het Eurovisie Songfestival, Oerol en Formula 1. Ze gaan de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Onderwijs ontmoeten. , Cultuur en Wetenschap, Justitie en Veiligheid en Economische Zaken medio juni, aldus de omroep.

Evenementorganisatoren en locaties hebben allemaal dezelfde problemen, zei Jolanda Jansen, directeur en woordvoerder van Ahoy voor de Alliantie, tegen de NOS. ‘Of je nu in een stadion bent, bij een voetbalwedstrijd of concert, de dynamiek is hetzelfde’, zei ze. ‘We zouden heel graag met één stem met de regering willen spreken over wat er binnenkort mogelijk is.’

In de huidige stand van zaken worden alle evenementen waarvoor een vergunning vereist is, geannuleerd tot ten minste september. Zodra ze weer werden vastgehouden, stemde de Alliantie er al mee in de aanwezigen te screenen op symptomen die op een coronavirusinfectie zouden kunnen duiden. Ze denken ook dat bezoekers in eerste instantie lege stoelen om zich heen zullen hebben. ‘Dat geeft de meeste mogelijkheden om het op een gecontroleerde manier te doen’, aldus Jansen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws