4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Luchtvaartmaatschappijen moeten klanten terugbetalen voor geannuleerde vluchten: Europa

- Advertisement -


Consumenten moeten hun geld terug kunnen krijgen als de geboekte vlucht is geannuleerd vanwege het coronavirus, zei de Europese Commissie in een gelekt document over hoe het toerisme in de Europese Unie deze zomer kan worden hervat. Met die verklaring staat de Europese Commissie lijnrecht tegenover het plan van de Nederlandse minister om luchtvaartmaatschappijen consumentenvouchers te laten geven in plaats van restitutie, meldt de NOS.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil voorkomen dat bedrijven als KLM in meer financiële problemen komen als klanten allemaal om terugbetaling vragen. Het moederbedrijf van de luchtvaartmaatschappij, Air France-KLM, zit aan de haak voor meer dan drie miljard euro aan ticketinkomsten die zijn verzameld, maar waarvan de passagiers niet konden reizen. Dat kwam overeen met de verplichtingen die IAG, de moedermaatschappij van British Airways, Iberia en Aer Lingus, droeg. Alleen Lufthansa had een saldo met een hoger bedrag aan verschuldigde terugbetalingen, in totaal 3,5 miljard euro.

De Nederlandse minister en minimaal 12 andere EU-landen kwamen met een plan om de reisorganisaties niet verder te belasten en vroegen om de wet die deze terugbetalingen regelt voorlopig op te schorten. De Nederlandse en Franse regering bezitten elk 14 procent van Air France-KLM, dat vanaf 2020 de slechtste kwartaalresultaten in de geschiedenis publiceerde.

Maar de Europese Commissie vindt dit geen goed idee, omdat het de rechten van consumenten schaadt. “Juist in deze tijden is het belangrijk om de consumentenrechten te behouden”, zei de Commissie. “Bedrijven moeten op een andere manier worden ondersteund. Ze kunnen altijd staatssteun aanvragen of een beroep doen op de Europese Investeringsbank, die extra kredietmogelijkheden heeft, vooral voor kleinere bedrijven.”

Sommige oude KLM-passagiers waren erg uitgesproken in hun teleurstelling bij de luchtvaartmaatschappij. Consumentenbond zei ook dat KLM de toekomstige economische vooruitzichten mogelijk zou kunnen schaden en de financiële crisis zou kunnen verlengen door geen restitutie te verlenen. De organisatie zei dat het consumentenvertrouwen zou blijven dalen als de luchtvaartmaatschappij geen restituties zou verstrekken.

Het ministerie zei vorige maand ook tegen NL Times dat het passagiers niet wil dwingen om vouchers te nemen, maar wel wil proberen KLM-klanten te overtuigen om vouchers te accepteren als hun persoonlijke omstandigheden dit toelaten. De luchtvaartmaatschappij speelt een cruciale rol in de Nederlandse economie, heeft ruim 35 duizend mensen in dienst en als de luchtvaartmaatschappij uitvalt, zal zij de vluchtuitvoeringen op Schiphol met 40 procent verminderen.

De luchthaven van Amsterdam is verantwoordelijk voor ongeveer 68 duizend banen. Het eigendom van de luchthaven is grotendeels in handen van de Nederlandse regering, met Amsterdam voor 20 procent. Groupe ADP, eigenaar van de twee belangrijkste luchthavens in Parijs, heeft een belang van acht procent en Rotterdam bezit de resterende twee procent.

Kan het Europese toerisme opnieuw beginnen?

De Europese Commissie zei ook dat ze “het voor EU-burgers mogelijk wil maken om op vakantie te gaan”, maar een plan dat woensdag wordt gepresenteerd heeft veel gaten. Het is belangrijk dat vakantiegangers de vrijheid hebben om door de EU te reizen, maar de lidstaten zullen zelf moeten beslissen of het veilig genoeg is. Dat mag niet leiden tot discriminatie, zei de Commissie. Als de coronavirusbeperkingen aan de grens worden opgeheven, kan dit niet alleen voor een buurland of regio zijn. ‘Iedereen zou dan moeten kunnen reizen.’

Maar in deze eerste fase, waarin maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus beginnen te versoepelen, mogen de lidstaten selectief opereren – zolang de regio’s waarvoor ze willen openen zich in ongeveer hetzelfde stadium bevinden met vergelijkbare maatregelen en een vergelijkbare mate van besmetting. Volgens de NOS heeft de Europese Commissie besloten om dit toe te staan ​​op basis van advies van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

De Commissie kwam ook met enkele concrete voorstellen om het toerisme op een veilige manier weer op gang te brengen. Zo moeten toeristenbussen zo zijn ingericht dat eenrichtingsverkeer mogelijk is, met één ingang en één uitgang. Tafels en banken moeten van terminals worden verwijderd. Er moet een duidelijk beleid voor het dragen van maskers komen, en alles moet grondig en regelmatig worden schoongemaakt. Hoe de toekomst van vliegtuigen eruit zal zien, staat nog ter discussie.

Europees parlementariër Vera Taks (PvdA) vertelde de NOS dat ze blij is dat de Europese Commissie een plan heeft. ‘Dit zijn leuke richtlijnen die kunnen helpen om alles langzaam te ontgrendelen’, zei ze. Maar ze weet niet zeker of het zal werken. “Ik ben sceptisch, je zag ineens 27 verschillende reacties bij het uitbreken van het virus. Het is een goede poging, maar we moeten echt afwachten of het werkt. De lidstaten bepalen uiteindelijk zelf hun beleid.”

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron in de EU en vertegenwoordigt ongeveer 10 procent van zijn inkomen. Ongeveer 27 miljoen inwoners van de EU leven van het toerisme. Als er deze zomer geen toerisme mogelijk is, doemt de massale werkloosheid op.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws