4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Lynchende zwarte voetballer in beeltenis kan leiden tot Ajax-hardcore fanwedstrijdverboden

- Advertisement -


De aanklager van het profvoetbal deed Ajax een schikkingsvoorstel over de straf voor het incident waarbij een beeltenis van een zwarte voetballer werd gelyncht. De schikking omvat een boete van 10.000 euro en de eis dat delen van de tribunes leeg moeten zijn tijdens de volgende wedstrijd tegen Feyenoord in de ArenA, maakte de KNVB donderdag bekend.

Het incident gebeurde tijdens een wedstrijd Ajax vs Feyenoord op 7 februari. Een pop gemaakt om eruit te zien als Feyenoord-doelman Kennet Vermeer werd in het stadion gelyncht door een Ajax-supporter. Ajax-supporters toonden ook spandoeken met aanstootgevende teksten, reciteerden aanstootgevende slogans en staken vuurwerk af.

De officier van justitie is van mening dat Ajax onvoldoende maatregelen heeft genomen om de incidenten te voorkomen of te stoppen. Volgens hem had de club sneller moeten reageren op het lynchen van de pop en te passief op de aanstootgevende gezangen en spandoeken.

Naast de boete van 10.000 euro wil de KNVB dat de vakken 424 en 425 van de Amsterdam ArenA leeg zijn tijdens de volgende wedstrijd Ajax-Feyenoord. Die secties worden aangeklaagd door hardcore Ajax-supporters. Het is ook de plek waar de Vermeer-pop werd gelyncht, aldus NU.nl.

Ajax heeft woensdag tot het middaguur de tijd om op het voorstel te reageren.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws