2.1 C
Utrecht
vrijdag, december 3, 2021

Maak kennis met het burgemeesterscomité van de stad Tshwane

- Advertisement -


De nieuw gekozen burgemeester van Tshwane heeft zijn eerste burgemeesterscomité aangesteld en daarin zitten voormalige MMC’s en enkele nieuwe gezichten.

Donderdag kondigde burgemeester Randall Williams, die vorige week werd gekozen tijdens een speciale raadsvergadering, een wat hij noemde een sterk team aan van mensen met verschillende gewapende vaardigheden.

Williams zei dat het team van start zou gaan en de stad zou omdraaien, die operationeel “hinkte” sinds de hoofdstad onder administratie werd gesteld en de raad eerder dit jaar werd ontbonden.

LEES | DA eist de stad Tshwane terug als raadslid Randall Williams tot nieuwe burgemeester

De burgemeester voegde eraan toe dat de druk groot was omdat ze slechts 11 maanden hadden voor de volgende lokale regeringsverkiezingen die, naar hij vermoedde, in oktober 2021 zouden worden gehouden.

Maak kennis met het burgemeesterscomité van de stad Tshwane:

MMC’s retourneren

Karen Meyer keert terug als de MMC for Community Safety.

Meyer, die in 2000 voor het eerst werd gekozen in de raad van Tshwane, heeft de stad de afgelopen 20 jaar gediend.

“Vanaf 2001 was ze de officiële woordvoerder van de oppositie voor de veiligheid van de gemeenschap tot en met 2016, toen ze werd benoemd tot voorzitter van het Local Geographical Names Standing Committee,” zei Williams.

In februari 2019 werd Meyer benoemd tot MMC for Community Safety.

Sakkie du Plooy keert terug als de MMC voor Gezondheid

Du Plooy, die tot 1989 een aalmoezenier was van de voormalige SADF en van de Nederlands Hervormde Kerk in Parys, toen hij in overheidsdienst trad en in een aantal overheidsdepartementen werkte, werd in 2014 gekozen in de raad van Tshwane.

In 2016, na de lokale regeringsverkiezingen, werd Du Plooy aangesteld als MMC for Health onder de voormalige burgemeester van Tshwane, Solly Msimanga, en hij werd in februari 2019 tijdens de ambtsperiode van voormalig burgemeester Stevens Mokgalapa benoemd tot MMC for Community and Social Development.

“Zijn terugkeer naar de gezondheidsportefeuille zal ervoor zorgen dat hij verder gaat waar hij was gebleven en zijn uitzonderlijke werk voortzet”, zei Williams.

Mare-Lise Fourie keert terug als MMC for Finance.

Fourie werkte van 1970 tot 2003 meer dan 30 jaar voor de gemeenteraad in Tshwane.

Fourie is vervolgens in 2014 benoemd tot lid van de raad en in 2016 benoemd tot MMC for Finance.

“Als een van Zuid-Afrika’s toonaangevende autoriteiten op het gebied van gemeentelijke financiën en financieel beheer, heeft ze cursussen over dit onderwerp gegeven aan de universiteiten van Zuid-Afrika, Johannesburg, Pretoria, en aan de Tshwane University of Technology”, zei Williams.

“Ze zal de financiële ommekeerstrategie van de stad leiden en ik ben ervan overtuigd dat ze de stad weer een solide financiële basis zal geven.”

Dana Wannenburg keert terug als MMC voor Milieu- en Landbouwbeheer.

Wannenburg werd in 2000 voor het eerst in de raad gekozen en bekleedde verschillende functies. Wannenburg werd in 2019 benoemd tot MMC voor Milieu- en Landbouwmanagement.

Wannenburg is een geboren en getogen ondernemer van Pretoria en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de auto- en commercieel vastgoedsector, zei Williams.

Nieuwe MMC’s

Mpho Mehlape-Zimu is benoemd tot MMC voor huisvesting en menselijke nederzettingen.

Mehlape-Zimu, die in 2012 het woord van de politiek betrad, werd in 2017 gekozen in de raad van Tshwane en werd in 2019 de plaatsvervangend hoofdzweep.

Williams zei dat Mehlape-Zimu certificeringen heeft op het gebied van geslacht, jeugd, mensen met een handicap, evenals bestuur en naleving.

Dikeledi Selowa is benoemd tot MMC voor Wegen en Transport.

Selowa, die in 2016 voor het eerst in de raad werd verkozen, was eerder ook benoemd tot voorzitter van het Sectie 79 Oversight Committee for Utility Services.

“Ze heeft verschillende certificeringen op het gebied van monitoring en evaluatie in de publieke sector, uitmuntende governance en lokale overheidswetgeving”, aldus Williams.

“Als fervent jeugdactiviste zal Dikeledi haar energie richten op empowerment en ontwikkeling in de hengels en transportportfolio.”

Bruce Lee is benoemd tot MMC voor Economische Ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening.

Lee werd in 2011 voor het eerst in de raad verkozen en heeft jarenlang zitting gehad in de sectie 79 Oversight Committee for Economic Development and Spatial Planning.

“Gewapend met een MBA, een graad in politieke wetenschappen van universiteiten in Taiwan en Hong Kong, heeft Bruce verschillende bedrijven geleid en geleid in de productie- en exportsector in de zuidelijk Afrikaanse regio”, zei Williams.

Sylvester Phokoje is benoemd tot MMC voor Corporate en Shared Services.

Phokoje is een praktiserend pleitbezorger en adviseur op het gebied van human resource development en arbeidsrelaties.

“Met bijna 40 jaar ervaring in het HR-veld, brengt Sylvester een schat aan ervaring met zich mee voor de corporate en shared services-afdeling”, aldus Williams.

Thabisile Vilakazi is benoemd tot MMC voor gemeenschaps- en sociale ontwikkeling.

Vilakazi werd in 2016 voor het eerst verkozen in de raad en is sindsdien voorzitter van het Sectie 79 Oversight Committee for Community and Social Development Services.

“Thabisile blonk uit in haar taken als commissievoorzitter en ik ben er zeker van dat ze dat zal blijven doen in haar nieuwe rol als MMC,” zei Williams.

Phillip Nel is aangesteld als MMC voor Utilities Services en Regionale Operaties en Coördinatie.

Williams zei dat Nel een professionele ingenieur was met meer dan 40 jaar ervaring in de privésector, gesteund door een graad in zakelijk leiderschap en een bewezen staat van dienst op het gebied van organisatieontwikkeling.

“Phillip brengt een schat aan kennis en ervaring op het gebied van project- en prestatiebeheer in dit portfolio. Met de huidige uitdagingen die beide afdelingen ervaren, zal Phillip in de frontlinie staan ​​wat betreft de levering van basisdiensten”, voegde Williams toe.

Bron: News24

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws