1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Maak vaart met vernieuwen woongebied Thomas a Kempisplantsoen – Utrecht

- Advertisement -


Foto: Sasin Tipchai via pixabay

Maak vaart met het vernieuwen van het woongebied op het Thomas a Kempisplantsoen. Die oproep doet een ruime meerderheid van de gemeenteraad. De partijen willen dat het stadsbestuur met woningbouwcorporaties Mitros en Portaal in gesprek gaat over de urgentie.

Het plan van de corporaties is om de bestaande 178 woningen en 16 bedrijfsruimtes te slopen en op deze plek ongeveer 400 sociale- en middenhuurwoningen te bouwen. GroenLinks raadslid Thijs Weistra: “In deze wooncrisis staan Utrechters te springen om meer en betaalbare woningen. Laten we er alles aan doen om de plannen voor meer betaalbare woningen hier te versnellen!”
Een andere belangrijke reden om op schieten met de woningen zijn de verkeersplannen voor het gebied. De gemeenteraad nam hiervoor op initiatief van Weistra unaniem een plan van omwonenden over, het zogenaamde ‘Fris Alternatief’. Deze verkeersplannen bij de Majellaknoop kunnen pas uitgevoerd worden, wanneer er duidelijkheid is over de herontwikkeling van de woningen, omdat er anders dure geluidswerende maatregelen aan de huidige verouderde woningen nodig zijn. Weistra: “Het is zonde als we geld uitgeven aan investeringen in woningen die toch gesloopt worden. Bovendien is Fris Alternatief is een heel mooi plan met meer groen en meer ruimte voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoer en steun uit de buurt. Dat gaat er wat GroenLinks betreft zo snel mogelijk komen.”

Bron

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws