20.5 C
Utrecht
zaterdag, augustus 6, 2022

Maatregelen Qbuzz vallen slecht; provincie vreest dat reizigers treinen en bussen worden uitgejaagd

- Advertisement -Qbuzz zet de komende twee maanden minder treinen en bussen in dan gepland vanwege gebrek aan personeel. De vervoerder zegt niet anders te kunnen. De vervoerder stelde eerder deze week de maatregel te nemen om ‘de komende periode een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling aan te bieden aan reizigers in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de MerwedeLingelijn vanaf 27 juni niet meer ieder kwartier, maar iedere dertig minuten rijdt. 

Toestemming

Het leidt tot grote verontwaardiging in de provinciale politiek, waarin elf partijen gezamenlijk vragen hebben gesteld aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Ze willen onder meer weten of Qbuzz om toestemming heeft gevraagd voor de verslechtering van het openbaar vervoer en of dit überhaupt wel is toegestaan. Volgens deze partijen zijn er ook ‘signalen over een hoog ziekteverzuim en ontevredenheid van medewerkers over Qbuzz’.


Quote

Er zijn signalen over een hoog ziektever­zuim en ontevreden­heid van medewer­kers over Qbuzz

Elf politieke partijen in Provinciale Staten

De politieke partijen zien bovendien de toekomst van het openbaar vervoer zorgelijk in, omdat eind dit jaar de compensatie voor de gederfde inkomsten vanwege de coronaepidemie ophouden. Ze vrezen dat mensen daardoor zowel nu als in de toekomst niet meer kiezen voor reizen met het openbaar vervoer. Dat kan voor dorpen betekenen dat ze nog minder goede busverbindingen krijgen. 

Lobbyen

De elf politieke partijen willen dat het provinciebestuur zich sterk maakt om een verdere verslechtering van het openbaar vervoer te voorkomen, bijvoorbeeld door bij het rijk te lobbyen voor extra geld en te zorgen dat het openbaar vervoer een aantrekkelijke werkplek blijft. Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws