7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Maatschappelijke afstand: tweederde van de Nederlanders merkt dat anderen te dichtbij komen

- Advertisement -


Maatschappelijke afstand is voor veel Nederlanders makkelijker gezegd dan gedaan, blijkt uit een enquête onder 90 duizend Nederlanders van gezondheidsinstituut RIVM en GGD. Meer dan twee derde van de inwoners van Nederland gezegd dat ze hebben gemerkt mensen te dicht bij hen, vooral in supermarkten en op kantoor, AD rapporten.

Sociale afstand nemen, op 1,5 meter afstand van iedereen die niet in uw huishouden is, is een belangrijk onderdeel van het kabinetsplan om Nederland uit de intelligente lockdown te halen waarin het zich bevindt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom besloten de gezondheidsdiensten de Nederlanders te vragen hoe zij denken over sociale afstand en hoe goed zij zich aan de regels houden.

83 procent van de respondenten geeft aan dat sociale distantie een noodzakelijke aanpak is. Een kwart vindt het moeilijk om zich aan de regels te houden. Driekwart zei dat niet iedereen de sociale afstand in de supermarkten aanhield. Twee derde zei hetzelfde over werkplekken.

‘Dit laat zien dat we heel goed moeten nadenken over hoe we de 1,5 meter lange samenleving van papier naar de praktijk kunnen vertalen’, zei RIVM-onderzoeker Marijn de Bruin tegen AD. ‘Als we later weer naar buiten gaan, wanneer kantoren en horeca weer opengaan, wordt het echt een uitdaging om afstand te houden.’

De onderzoekers vroegen de respondenten ook naar andere aspecten van het leven door de coronaviruscrisis. 60 procent van de Nederlanders zegt dat ze hun handen niet minstens 10 keer per dag wassen, of hun handen niet gedurende 20 seconden wassen. Vrijwel alle Nederlanders, 99,5 procent, zijn gestopt met het schudden van andermans handen. En 90 procent zei dat ze zich aan de regels van niet meer dan drie bezoekers tegelijk hielden.

Het RIVM en de GGD zal dit zelfde onderzoek uit te voeren om de twee weken om te zien hoe goed de Nederland beheert in de 1,5 meter samenleving.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws