Martin Odegaard komt op huurbasis naar Arsenal


Londen [UK]27 januari (ANI): Arsenal contracteerde de Noorse international Martin Odegaard woensdag op huurbasis voor de rest van het seizoen van Real Madrid.

De aanvallende middenvelder begon zijn carrière in Noorwegen bij Stromsgodset, waar hij in april 2014 zijn debuut maakte als 15-jarige en daarmee de jongste speler ooit in de hoogste divisie werd. Nadat hij in zijn eerste seizoen regelmatig in het Stromsgodset-team had gespeeld, werd Odegaard in januari 2015 gecontracteerd door Real Madrid en werd vervolgens in mei 2015 hun jongste speler.

In de drie seizoenen vanaf 2017/18 bracht Martin op huurbasis door bij Heerenveen en Vitesse Arnhem in Nederland en vorig seizoen terug in Spanje bij Real Sociedad, waar hij de club hielp de finale van de Copa Del Rey te bereiken en zich ook kwalificeerde voor de Europa League.

De 22-jarige speelde ook 25 wedstrijden voor Noorwegen en debuteerde in augustus 2014 toen hij op de leeftijd van slechts 15 jaar en 253 dagen de jongste debutant werd voor het nationale seniorenteam van zijn land.

The Gunners-baas Mikel Arteta is van mening dat Martin de partij kwaliteitsoffensieve opties zal bieden.

“Het is geweldig dat we Martin hebben verzekerd om tot het einde van het seizoen naar ons te komen. Martin is natuurlijk een speler die we allemaal heel goed kennen en hoewel hij nog jong is, speelt hij al een tijdje op het hoogste niveau. Martin zal ons kwaliteitsoffensieve opties bieden en we zijn allemaal verheugd om hem tussen nu en mei in onze plannen te integreren, “zei Arteta in een verklaring. (ANI)

.

Spring naar toolbar