0.9 C
Utrecht
donderdag, december 2, 2021

Meer Covid-19-patiënten opgenomen in Bible Belt en vier grootste steden dan elders

- Advertisement -


Mensen in de vier dichtstbevolkte steden en de Biblebelt lopen de meeste kans om in het ziekenhuis te belanden voor Covid-19, zo blijkt uit een analyse van het Nederlandse Dagblad.

In de vier grootste Nederlandse steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, en gemeenten langs de Bible Belt, zijn de ziekenhuisopnames voor Covid-19-patiënten ongeveer 1,5 keer hoger dan op andere plaatsen in het land.

Ziekenhuizen in zowel de Bible Belt-gemeenten als de vier grote steden nemen ongeveer zes Covid-19-patiënten per dag op. Het aantal ziekenhuisopnames is het snelst gestegen in de Bible Belt.

In beide gebieden ligt het percentage van de bevolking dat is ingeënt tegen Covid-19 met 70 procent onder het landelijk gemiddelde. In heel Nederland heeft zeker 87 procent van de volwassenen de eerste prik gehad en is ongeveer 83 procent volledig ingeënt.

De afgelopen weken lag de reguliere zorg in het Isala ziekenhuis in Zwolle stil na een uitbraak van het coronavirus in Staphorst. Het ziekenhuis moest enkele patiënten overplaatsen naar andere ziekenhuizen.

Het Radboud MC in Nijmegen heeft vanwege toenemende Covid-19-patiënten meerdere hartoperaties moeten annuleren. Ziekenhuizen in Ede en Tiel zeiden dat ze binnenkort ook de reguliere zorg moeten stopzetten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws