7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Meer dan 53.000 klachten over vuurwerk dit seizoen; Een stijging van 10 procent

- Advertisement -


In de aanloop naar oudejaarsavond en een paar dagen daarna werden meer dan 53.000 klachten gemeld bij a website gewijd aan het kappen van vuurwerkoverlast in Nederland. De registratie had meer dan een jaar geleden een toename van 10 procent in klachten, wat suggereert dat mensen vaker geïrriteerd zijn door vuurwerk, of dat meer mensen op de hoogte zijn van de website die is gemaakt door 30 lokale GroenLinks-partijfracties.

De verstoringen betreffen voornamelijk harde knallen, te snel exploderend vuurwerk en over het algemeen onveilige situaties op straat. Nieuwjaarsvuurwerk veroorzaakt jaarlijks miljoenen euro’s aan schade en diverse verwondingen.

Volgens Arno Bonte, raadslid van de GroenLikns in Rotterdam, wordt de toename van klachten veroorzaakt door het feit dat er dit jaar een dag eerder vuurwerk op de markt was dan gebruikelijk: “Vanaf het moment dat de verkoop begon, nam het aantal klachten toe significant “, vertelde hij aan de NOS.

Groeiende schattingen van schade en steeds traumatischer letsel waren de inspiratiebronnen voor de totstandkoming van de website vuurwerkoverlast.nl.

Het idee achter dit initiatief is om alle problemen veroorzaakt door vuurwerk op papier te zetten en te rapporteren. Het doel van de Green Party Groups is om een ​​oudejaarsavond te realiseren waarbij vuurwerk alleen door professionals wordt afgehandeld.

Vuurwerk verbieden is misschien niet zo eenvoudig. Het gebruik van explosieven rond oudejaarsavond wordt beschouwd als onderdeel van het Nederlandse nationale erfgoed en is door het Nederlands Centrum voor Populaire Cultuur en Immaterieel Erfgoed genoemd in een lijst met dergelijke praktijken.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws