6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Meerdere incidenten met pepperspray bij ADE-evenementen; ‘rustige’ editie, zegt gemeente

- Advertisement -


Pepper spray is afgelopen weekend uitgebracht op vier Amsterdam Dance Event feesten. Meerdere aanwezigen moesten worden behandeld voor branderige ogen en ademhalingsproblemen, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis te gaan. Ondanks deze incidenten spreekt de gemeente Amsterdam van een “rustige” 23e editie van het dansfestival.

Het eerste pepperspray-incident vond plaats tijdens een optreden van Martin Garrix in RAI Amsterdam op zaterdag rond 03.30 uur, meldt Het Parool. Paramedici behandelden een aantal bezoekers vanwege brandende ogen en hoesten. De zaal hoefde niet te worden ontruimd en de voorstelling ging ongestoord door.

Hetzelfde gebeurde op ADE-feesten in het Westelijke Havengebied, de Johan Cruijff Arena en de Kromhouthal tijdens de vroege uren van zondagochtend. In totaal werden 28 mensen behandeld door paramedici. De politie heeft één verdachte aangehouden.

“Buitengewoon vervelend”, beschreef een woordvoerder van ADE de incidenten aan Het Parool. Volgens de krant wordt pepperspray vaak door zakkenrollers gebruikt om hun doelwit af te leiden.

Ondanks deze incidenten beschreef de gemeente Amsterdam de 23e editie van het Amsterdam Dance Event als “kalm” in een verklaring die maandag werd vrijgegeven. De stad heeft 121 inspecties uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle organisatoren van evenementen zich aan de regels hielden, zoals gratis drinkwater verstrekken, eerste hulp hebben op het terrein en bezoekers doorzoeken op wapens en drugs. In 32 gevallen was niet alles in orde. Bij zeven hiervan werd de geluidsnorm overschreden. De overtredingen zijn met de organisatoren besproken en er zijn aanpassingen gemaakt volgens de stad.

Het Amsterdam Dance Event bestond dit jaar uit meer dan duizend evenementen met optredens van ongeveer 2.500 artiesten, verspreid over bijna 200 locaties. Het evenement trok volgens de Telegraaf een recordaantal van 400 duizend bezoekers uit meer dan honderd landen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws