4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Mensen racen om last-minute wiet te kopen, omdat de coronavirusregels de Nederlandse coffeeshops sluiten

- Advertisement -


Een opgewekte, glimlachende blonde vrouw genaamd Dee liep de coffeeshop Nogal Wiedes in Amsterdam Centrum uit, nadat ze een gram hasj had gekocht net voordat de nieuwe noodmaatregelen van de regering ter bestrijding van de coronaviruspandemie van kracht werden. Het beleid werd op zondag rond 17.30 uur ingevoerd en omvatte het mandaat dat alle restaurants, bars, cafés, fitnesscentra, sauna’s, seksclubs en coffeeshops op zondag tot en met 6 april van 18.00 uur sluiten.

Ze was een van de honderden mensen die naar coffeeshops in heel Nederland snelden om een ​​laatste aankoop te doen voor zonsondergang, terwijl klanten anders drie weken zouden moeten wachten voordat ze cannabis of hasj zouden kopen zonder risico op vervolging.

‘Ik ben hier gekomen omdat ik heb geleerd dat alles de komende weken wordt stilgelegd’, vertelde Dee aan NL Times. ‘Ik denk eigenlijk dat ik op een gegeven moment geen ideeën meer heb over wat ik thuis moet doen.’

Coffeeshop Best Friends probeerde op haar locatie Amsterdam Oost tientallen klanten te bedienen voordat de medewerkers de zware geschilderde luiken sloten en op slot deden. Een medewerker zei dat mensen naar de winkel renden nadat de nieuwe verordening duidelijk was gemaakt.

‘Er waren hier dertig of veertig mensen nadat de regering had gezegd dat we moesten sluiten’, vertelde hij aan NL Times. ‘En velen van hen konden hun spullen niet kopen,’ voegde hij er jammerlijk aan toe.

De situatie was hetzelfde in steden in het hele land, waaronder in Breda, Nijmegen en Utrecht, waar lijnen slingerden rond coffeeshopgevels, over trottoirs en over pleinen.

Terug in Centrum lachte een persoon die door de straat fietste terwijl hij langs de lange rij van twintig angstige mannen reed die hopelijk buiten Nogal Wiedes wachtten toen de nieuwe beperkingen van kracht werden. Hij parkeerde zijn fiets, keek naar de menigte en grinnikte terwijl hij zei: ‘Fucking crazy, man!’

Toen hem werd gevraagd of hij in de buurt woonde of dat hij cannabis kocht, antwoordde de jongeman: ‘Ik woon hier en ik koop!’ Vervolgens schoof hij zijn over-ear hoofdtelefoon langs zijn zwarte krullen, lachte en nam zijn plaats in.

https://twitter.com/dannyvankooten/status/1239231334729625600

https://twitter.com/SpongeBobCatz/status/1239239109413044224Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws