8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Metropole Orkest neemt op in kleine teams om een ​​Liberation Day concert te creëren

- Advertisement -


Ter vervanging van het jaarlijkse Bevrijdingsdagconcert op de Amstel op 5 mei heeft omroep NOS op 4 en 5 mei samengewerkt met het Landelijk Comité om een ​​voorstelling te maken van het gerenommeerde theater Carré in Amsterdam. De show zal vele uitvoeringen bevatten, ondersteund door de opnames van het Metropole Orkest.

Maar om de opnames te kunnen maken, moet het Metropole Orkest vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis nog steeds voldoen aan de maatschappelijke afstandseisen in Nederland. Geen gemakkelijke taak, aangezien het orkest meer dan 50 artiesten heeft.

Het orkest zal in kleine groepen, afzonderlijk van elkaar, opnemen om te voldoen aan de afstandsregels, volgens een verklaring van het orkest. Er zouden opnieuw artiesten optreden om deel te nemen aan het Liberation Day-concert om het 75-jarig jubileum sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren.

In plaats daarvan zullen enkele orkestartiesten het hoofdkantoor van het Metropole Orkest in Hilversum bezoeken om de muziek afzonderlijk op te nemen. “Hier neemt elke instrumentgroep afzonderlijk de muziek op die in Carré te horen zal zijn. Dus we beginnen met de ritmesectie, dan met de percussie, dan gaan we naar de strijkers, hoorns, enz.”, Zei het orkest.

“In de studio wordt dit alles door elkaar gemixt zodat de luisteraar het hele orkest thuis zal horen. Daarnaast zal op 5 mei ook een klein aantal van onze muzikanten aanwezig zijn om de solisten live te begeleiden”, aldus het orkest, dat zelf werd gevormd net na de Tweede Wereldoorlog.

“Nu Nederland 75 jaar vrijheid viert, is het ook ons ​​75-jarig jubileum. Ons orkest is opgericht om na de oorlog het Nederlandse volk hoop en amusement te brengen. Thuis zitten en niets doen, lijkt niet in de aard van het orkest te zitten, ‘, zei de groep.

Omroep NOS zendt op 5 mei om 20.35 uur de Bevrijdingsdag special uit op NPO 1. Enkele leden van het orkest treden de dag ervoor ook op in de Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens de Dodenherdenking.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws