4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

‘Micro: bit expedition’ om Nederlandse basisschoolkinderen te helpen digitale vaardigheden te ontwikkelen

- Advertisement -


Stichting FutureNL lanceert een “micro: bit expeditie” op alle 474 basisscholen in Nederland. Vanaf vrijdag ontvangt elke school 20 goodybags, waaronder 20 micro: bits en een dozijn lessen om leerlingen en leerkrachten op een leuke manier te leren werken met deze nieuwe technologie. Het doel van deze expeditie is om kinderen en leerkrachten enthousiast te maken voor interactie met technologie en het ontwikkelen van digitale vaardigheden, aldus FutureNL in een verklaring.

De expeditie, gericht op kinderen uit groep 6, 7 en 8, gaat van start op 29 september en de grote finale vindt plaats in EuropeanCodeWeek op vrijdag 13 oktober. De micro: bit is een zakformaat computer ontwikkeld door de BBC in Engeland. De expeditie leert kinderen hoe ze het moeten programmeren.

FutureNL wil de ontwikkeling van digitale vaardigheden van schoolkinderen onderwijzen en faciliteren. Anders dan in landen als Groot-Brittannië, Polen en Griekenland is digitale geletterdheid geen verplicht onderdeel van het schoolcurriculum in Nederland. Dit zou volgens FutureNL de Nederlandse concurrentiepositie als kenniseconomie in gevaar kunnen brengen. De stichting werkte daarom samen met de TU Delft om lessen en trainingsmateriaal te ontwikkelen voor schoolgaande kinderen.

“Onze kinderen zouden niet alleen gebruikers moeten zijn, maar ook makers van digitale technologie”, aldus Prins Constantijn, Raad van Advies van FutureNL. “Dit is niet alleen belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling en hun kansen op de arbeidsmarkt. Het is ook essentieel voor de innovatie en het concurrentievermogen van Nederland. Programmeren moet daarom prioriteit krijgen in het basis- en voortgezet onderwijs.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws