1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Millennials zoeken geen hulp bij burn-outklachten

- Advertisement -


Meer dan de helft van de millennials die aan burn-outklachten lijden, zoeken er geen hulp voor. Volgens een onderzoek van Ipsos namens verzekeraar Interpolis loopt een grote groep al twee jaar of langer met deze symptomen rond, meldt ANP.

Millennials zijn de generatie geboren tussen 1980 en het einde van de vorige eeuw – mensen die nu in de dertig en veertig zijn. Van de mensen in deze groep die aan burn-outklachten lijden, heeft 56 procent geen hulp gezocht bij een arts, een psycholoog of familieleden. 30 procent loopt al twee jaar of langer rond met burn-outklachten. 20 procent zegt dat deze symptomen hun dagelijks leven beïnvloeden.

Op de vraag waarom ze geen hulp zochten, kregen de onderzoekers antwoorden als ‘een leven leiden zonder stressklachten is onmogelijk’ of dat deze symptomen ‘deel uitmaken van het leven’, je veerkrachtig maken of niet zo erg, zei een woordvoerder van Interpolis aan ANP.

De verzekeraar werkt momenteel aan een app genaamd Chiller, die tot doel heeft burn-out provocerend gedrag aan te pakken door toegankelijk online contact met een psycholoog. “Wat we willen voorkomen als de symptomen steeds erger worden en mensen maandenlang uit de circulatie zijn vanwege een burn-out”, aldus de woordvoerder van Interpolis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws